Acest articol apartine categoriei: Competitii interne si a fost scris in 9 September 2021

Au trecut aproape doi ani de la ultimul eveniment dedicat cafelei (de specialitate). Mda, suntem oarecum blocati de un virus, dar nici macar chestii simple, online, nu s-au intamplat pentru mentinerea unor relatii partial apropiate in aceasta comunitate. Nu e nimic. Au tot facut altii, vor face in continuare, iar noi poate ajungem pe acolo din intamplare.
Ce nu este intamplare, este evenimentul din acest weekend de la Combinatul Fondului Plastic: campionatul national de Aeropress 2021 din cadrul Slow Coffee Festival. Timp de doua zile, aveti ocazia sa gustati (probabil) zeci de cafele de la prajitoriile din Bucuresti si nu numai. Veti putea participa la workshop-uri ce au legatura cu acest domeniu dar si sa va distrati cu ajutorul unor numere de stand-up sau sa dansati pana cand legea va va obliga sa plecati spre case.
Da, o sa fie cu control la intrare pentru certificat de vaccinare sau teste rapide (pe care le puteti face chiar acolo – gratuit), dar apoi aveti ditamai locul in care sa va relaxati. Ma rog, asta daca nu cumva aveti cunostinte care participa la concursul de aeropress, ca nu cred ca o sa fie chiar chill un concurs cu 50 de participanti. Dar cu siguranta va fi frumos, disputat, iar castigatorul va fi pe merit. Cu niste reguli un pic schimbate fata de alti ani (maxim 18 grame, minim 150ml, maxim 5 minute) concursul pare a fi mult mai echilibrat si mai antrenant. Si premiul este pe masura: obtinerea dreptului de a participa la finala mondiala din Melbourne (plus transport si cazare – evident). Din pacate, finala asta a fost ‘un pic’ amanata pana in 5 martie 2022, dar asta sa fie singura chestie negativa. Ultimele detalii le veti putea gasi pe pagina evenimentului.
Sper ca acest festival, sa fie exemplul pozitiv al acestei comunitati si sa fie generatorul altor evenimente axate pe licoarea asta maronie. Nu de alta, dar peste 6 saptamani in Milano, vor fi niste finale mondiale ale unor concursuri de barista, printre care si Cup Tasting Championship. La care, daca cumva ati uitat, nu avem un reprezentant al Romaniei pentru ca nu s-a organizat nicio competitie interna.
Dar pana acolo, le urez mult succes tuturor participantilor la concursul national de aeropress 2021!

3 thoughts on “Campionatul National de Aeropress 2021”

  1. Acest campionat de Cup Tasting se putea tine fara prea mari probleme sau eforturi in cadrul Slow Coffee Festival. Aparent, coordonatoarea nationala al SCA Romania a avut o alta agenda, cu siguranta mult mai importanta.
    Raman totusi cu speranta ca pana la HOST 2021, SCA Romania va putea organiza campionatul national de Cup Tasting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *