Acest articol apartine categoriei: Piata de cafea din Romania si a fost scris in 7 October 2021

E 12 noaptea. Ma gandesc ca daca acum doua zile Facebook a fost putin indisponibil, sa intru putin sa ‘vad’ ce se mai intampla. Prima chestie ce imi apare in feed este anuntul de la World Coffee Championships cum ca ar fi bine sa dau click pe un link sa ii cunosc pe competitorii World Barista Championship, World Brewers Cup si World Cup Tasters. Cum nu am urmarit competitiile nationale ale tuturor tarilor, am zis sa ma uit un pic pe poze, poate recunosc pe cineva. Si trec o data (rapid) prin concurenti. Mai trec o data si parca ceva nu e in regula. Search in pagina “romania”. Niciun rezultat. O iau de la capat si dupa inca o tura, este clar. Nu e nimeni. NU E NIMENI DIN ROMANIA !!!
Va spuneam in acest articol ca la Cup Tasters nu avem reprezentant. S-ar fi putut, chiar si in al 12-lea ceas, dar nu s-a vrut. Dar la celelalte doua competitii avem campioni: Katy Beatrice si Alexandru Niculae. Unde sunt? Avem primele competitii internationale dupa aproape doi ani de zile si niciun reprezentant al Romaniei prezent. In 2021. Cu sute de coffee shop-uri aparute si probabil peste o mie de barista in lucru, noi nu am fost in stare sa trimitem DOI OAMENI la un concurs in Milano. Bai !!!!! Milano !!!! Unde e mai ieftin sa ajungi decat daca vrei sa zbori pana la Oradea !!! Va dati seama in ce hal suntem?
SCA ROMANIA ar fi trebuit sa aiba in ultimii doi ani (macar) scopul de a trimite campionii nationali la finalele mondiale. Alte chestii nu a realizat. Macar atat sa fi facut. Dar nu. Functiile sunt bune pentru a fi trecute in CV si pe pagina bussines-ului, nu vin cu indatoriri sau obligatii. Pentru ca este voluntariat. V-ati batut joc de ultima chestie frumoasa din domeniul asta.
Nu aveti nevoie, dar, succes la viitoarele alegeri pentru urmatorul mandat! Membrii SCA Romania va sunt recunoscatori.

One thought on “Unde sunt ‘ai nostri’ ?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *