In lumea asta a cafelei, exista foarte multi termeni, nu doar amar si dulce sau arabica versus robusta. Cand un termen dintr-un articol va este necunoascut, aici e locul unde o sa ii gasiti explicatia. Momentan, termenii vor fi structurati in functie de aparitia lor in site, ulterior, cand update-urile vor fi mai rare, le voi structura alfabetic.

Sa incepem:

Pound = lb  = 453 gr. Daca urmariti preturile cafelei verzi la bursa din NY sa stiti ca au ca unitate de masura pound-ul.

Ounce = oz = 28 gr. Atunci cand doriti sa comandati cafea prajita din US (si uneori UK), daca nu este specificata cantitatea, sa stiti ca punga are 12oz, adica undeva la 330gr.

Barman = persoana ce pregateste si serveste o gama larga de amestecuri de bauturi racoritoare si alcoolice

UTZ = UTZ CERTIFIED Good Inside = certificare internationala obtinuta de producatorii, transportatorii si vanzatorii de cafea, cacao, ceai si rooibos. Atunci cand vedeti logo-ul UTZ, sa nu presupuneti ca acea cafea este organica (bio). Desi certificarea se obtine dupa indeplinirea unor criterii stricte, se permite utilizarea substantelor chimice, in anumite limite si cu pregatirea si protejarea muncitorilor. PAGINA OFICIALA ESTE AICI

acrilamida = este o substanta puternic oxidanta, mutagena si neurotoxica, rezultata din degradarea amidonului sau ale altor poliglucide, la temperaturi inalte (mai mari de 120ºC).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *