Acest articol apartine categoriei: Stiri si a fost scris in 6 April 2022
SCA Romania a anuntat ca va organiza urmatoarele competitii nationale in perioada 27-29 mai 2022. Membrii SCA vor putea participa la concursurile de latte art, coffee in good spirits, cup tasting si roasting. Inregistrarea se face foarte usor, completand formularul ce il obtineti scanand codul QR din aceasta imagine. Succes!
Incepand cu 8 aprilie, in Boston, se desfasoara (probabil) cea mai mare expozitie dedicata cafelei de specialitate de pe continent american. Multa lume asteapta lansarea Synesso ES1, primul espressor ‘de casa’ al celor ce si-au facut un renume in piata cu MVP Hydra. Din specificatii este o masina cu multe chestii atractive (mai ales pentru coffee nerds), adusa prin ergonomie aproape de anul 2022 si nu foarte voluminoasa. Pretul va fi factorul decisiv, mai ales ca in zona de profilare, exista Decent Espresso care deja creaza un cult.
Si daca va place de James Hoffman, i-ati cumparat World Atlas of Coffee si vreti mai mult, iata ca va aduc vesti bune. Noua lui carte se va numi How to Make the Best Coffee at Home si va fi lansata in august 2022
In aceeasi nota, KeepCup a lasat KeepCup Bottle, o sticla reutilizabila. Am vazut-o la London Coffee Festival, seamana extrem de mult cu un shaker clasic. In rest, diferite materiale pentru toate gusturile, multe culori si un pret decent.
Si ca a venit vorba de London Coffee Festival, trebuie sa mentionez ca Romania a avut un reprezentant, Delia Avram de la Rox Specialty Coffee din Baia Mare, ce a reusit calificarea in primii 8 concurenti. Total diferit de WBC, concursul asta te trece printr-o multitudine de probe si e pacat ca, castigatorii, nu au parte de recunoasterea internationala cum se intampla in ‘cealalta parte’
Nespresso Romania a adus intr-un final sistemul Vertuo si pe piata noastra. Practic cam acelasi lucru, doar ca echipamentul costa mai mult, la fel ca si capsulele. Avantajul clientului: mai multa spuma. Avantajul companiei: un sistem captiv, fara capsule compatibile.
La final, un nou documentar despre/cu cafea: CxffeeBlack to Africa