Acest articol apartine categoriei: Stiri si a fost scris in 25 March 2022

Ieri au bubuit casutele de email si repost-urile pe instagram cu stirea ca World of Coffee si World Coffee Championships se muta din Polonia in Italia. Dupa multe amanari si balbe, datorate (si) contextului pandemic, in iulie 2021 SCA anunta ca Varsovia va gazdui World Latte Art Championship (WLAC), World Coffee in Good Spirits Championship (WCIGS), World Cup Tasters Championship (WCTC) si World Coffee Roasting Championship (WCRC). In momentul ala, baietii ‘mari’ din industrie ma gandesc ca au inceput sa planifice acest eveniment. De la logistica, personal, transport, cazare, alte chestii – un an de zile e suficient sa duci la capat un asemenea task.
Eu saptamanal verificam preturile biletelor de avion catre capitala Poloniei si nimic nu scadea sub 180 de euro. Cazarile decente sareau de 150 de euro. Cam mult, dar nu mi-am pierdut speranta. Pana cand, in urma razboiului din Ucraina, spatiile expozitionale din Varsovia au fost transformate in adaposturi pentru refugiati.
Si astfel, la fix o luna de la inceperea invaziei si cu doar 3 luni pana la campionatele de cafea, World Coffee Events decide ca e mai bine sa mute competitiile in Milano. Nu mai conteaza ca unii poate si-au luat bilete de avion, cazare si au angajat logistica pentru Varsovia. Sa o mai faca inca o data, pe repede inainte, pentru Milano. Evident ca din fonduri proprii. Sunt sigur ca au discutat cu companiile mari, aia ce confera stabilitate evenimentului si care asigura o mare parte din finantare. Ceilalti, sa se descurce cu pot/vor.
Singura parte buna a mutatului, cel putin pentru noi cei din Romania, este ca sunt zboruri decente la 50 de euro si cazare incepand cu 50 de euro pe camera/noapte. Va fi vara, terase multe in oras, se face noapte tarziu, prosecco rece, negroni la discretie, party-uri interesante. Dar vom dona sumele stranse din bilete, catre comunitatea de cafea din Ucraina.
PS: ultimii doi campioni ai World Coffee Roasting Championship sunt din Rusia. SCA a anuntat deja ca suspenda participarea concurentilor din Rusia la campionatele mondiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *