Acest articol apartine categoriei: Competitii interne si a fost scris in 23 March 2016

aeropress In urma articolelor despre Campionatul National de Aeropress din Romania anului 2016 de aici, aici si aici, precum si telefonic sau personal, am primit numeroase intrebari despre aceasta competitie. Unora le-am raspuns direct, altora le-am promis ca o sa intreb organizatorii si revin cu raspunsurile. Sunt grupate sub forma de lista dar asta nu inseamna ca unele sunt mai importante decat altele:

1. De ce nu foloseste toata lumea aceeasi cafea? De ce se face din start o diferentiere intre concurentii ce isi pot permite cafele foarte scumpe si entuziastii care nu au acces/fonduri la acestea? Competitia nu este gandita sa prezinte versatilitatea Aeropress-ului si nu diferitele cafele?

La nivel mondial am observat ca acest aspect este ales la nivel liber de catre fiecare organizator. Am facut un sondaj de opinie legat se acest subiect inainte si majoritatea au optat sa vina cu cafeaua lui. Cine are nevoie de sponsor atunci rezolvam cu un sponsor de cafea ales de noi. In acest moment majoritatea concurentilor vin de la prajitorii sau cafenele si nu prea exista baristi independeti in RO si de aceea am vrut sa evitam idea ca favorizam un anumit brand cafea. La tehnic sunt de acord ca totul este despre tehnica aeropress si nu despre cafea.
Important sa nu uitati ca aceasta competitie este totusi fun cu putine reguli si dorim sa pastram acest spirit.

2. Ce apa o sa fie “apa oficiala”? Pot veni cu apa mea? Daca se accepta apa proprie, aceasta va fi verificata pentru a se confirma puritatea ?

Cautam sponsor de apa insa fiecare poate sa vina cu apa lui, probabil ca mergem cu apa plata.

3. Ce echipamente vor fi puse la dispozitie concurentilor?
Aeropress-uri, servere, boluri. La nivel de rasnita probabil EK 43 insa nu am decis varianta de rasnita pentru competitie.

4. Juratii vor sta in acelasi loc cu concurentii? Cum se va asigura obiectivitatea in momentul in care colegi/prieteni cu juratii vor concura?
Juratii si competitorii vor sta in acelasi loc, insa juratii nu vor sti a cui este fiecare ceasca de cafea, deoarece numele participantilor va fi trecut pe fundul cestii. In plus, membrii juriului vor anunta simultan alegerea fiecaruia.

5. Va exista o colaborare cu un hotel pentru camere cu pret redus pentru cei din provincie care doresc sa participe? Va fi amenajata o camera de antrenament pentru cei ce doresc sa faca ultimele setari?
Nu am discutat asa ceva deoarece nu a fost cerere insa exista posibilitatea aceasta.

6. Daca un concurent se inscrie si pana la data concursului se razgandeste, poate primi banii inapoi?
Sigur. Data limita de anuntare a retragerii este de 15 aprilie.

7. Premiul consta doar in posibilitatea de a participa la competitia mondiala sau se ofera si transport, cazare si masa?
Locul 1 este asigurat prin transport, cazare si mancare. Nu avem de gand sa facem de ras cu finalistul nostru. Cautam sponsor, daca nu gasim atunci Artisan Coffee acopera costurile. Deasemenea si locurile 2 si 3 vor fi premiate

8. Pentru cei ce nu pot ajunge la eveniment, o sa fie transmis online?
O sa fie filmat profesional insa nu Live

Sunt unele persoane care au pus intrebari prin intermediul formularului de comentarii dar la datele de contact au completat “la misto”. Sper ca urmaresc totusi acest site ca sa afle raspunsul la unele dintre intrebarile lor, daca nu, prin share pe facebook poate ajunge informatia la toata lumea.

5 thoughts on “Campionatul National de Aeropress Romania 2016 – Raspunsuri”

 1. Buna ziua, este stabilit 100% ca se poate aduce alta cafea fata de cea probabil propusa de organizatori da???
  Este scris destul de clar, dar un double check nu cred ca face rau nimanui!

  va multumesc!

  1. Raspunsurile au venit de la organizatori asa ca da, fiecare vine cu cafeaua cu care doreste. Evident poate alege si cafeaua oferita oficial.

  1. Foarte adevarat, insa cred acelasi lucru ca si tine: in urma inscrierilor de pana acum, majoritatea (sau toti, cine stie) concurentilor sunt barista ce profeseaza.

 2. Sper sa vedem multi concurenti “Home Barista” sau mai bine zis “pasionati de cafea” . Campionat Aeropress este gandita pentru asa ceva deaorece aproape oricine permite un Aeropress..
  As dori sa vad un duel home barista vs barista pro!!
  La formular de inscriere se poate opta pentru sponsor cafea si dupa inscriere si confirmare putem sa trimitem pachet cu cafea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.