Acest articol apartine categoriei: Piata de cafea din Romania si a fost scris in 14 August 2023

Printre primele companii ce si-au oferit timpul si produsele in campanii de ajutorare a refugiatilor din Ucraina, au fost cei de la Kofi Ti. “Slava” a fost limonada care a adus un pic de ajutor fundatiilor ce ofereau suport cetatenilor ucrainieni. Un push al unei comunitati ce putea sa stea linistita pe canapea.
In ultimii ani, in cadrul evenimentelor ce implicau cafea, un stand mai mic sau mai mare (in functie de spatiu/posibilitati), cu 1-2 persoane in el, atragea grupuri-grupuri de oameni. Din curiozitate, acaparati de entuziasmul celor ce prezentau produsele si ulterior de gustul acestora, acestia luau parte la dezvoltarea unui brand pur romanesc. La ultima editie WOC, in putinele momente in care am stat la standul Kofi Ti, nu a existat persoana care sa guste ceva de acolo si apoi sa nu intrebe detalii.
De multe chestii te poti feri (sau incerci sa te feresti). In multe momente, reusesti. Alteori, nu. Saptamana trecuta, ceva s-a intamplat la depozitul celor de la Kofi Ti si a izbucnit un incendiu. Care pe langa pagubele materiale aduse cladirii, a mistuit si stoc de produse de 50.000 de euro. Valoarea in sine are un impact. Dar alt impact, poate mult mai important este ca firma nu mai poate produce, neavand materia prima. Care poate fi readusa pe stoc (daca mai exista) sau nu. Unele ingrediente era exclusive Kofi Ti, unele poate erau doar sezoniere, posibil ca unele din ele sa nu fi fost achitate in totalitate la distribuitor…..multe variabile.
Asa cum ei s-au mobilizat pentru cetatenii ucrainieni, e momentul ca si noi sa ne mobilizam pentru a incerca sa ii ajutam pe cat este posibil. Si este foarte simplu: intrati pe site-ul lor si comandati orice produs credeti ca va va face placere sa il consumati. Platiti cu cardul online si aveti rabdare cu primirea comenzii, probabil oamenii sunt super bulversati. Incercati pe cat posibil sa evitati de data aceasta serviciile emag, glovo, sezamo, acolo se mai pierd bani (de catre Kofi Ti) pe comisioane. Posibil ca pe viitor, sa mai existe o forma de ajutor, cumpararea in avans a unor produse (pentru ca sper, cele din stoc se vor termina repede), dar pentru asta va trebui sa ii urmariti pe canalele lor de social media.
Haideti ca se poate! Haideti ca putem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *