Acest articol apartine categoriei: Stiri si a fost scris in 8 August 2019
 • SCA Romania a decis ca patru competitii sa fie gazduite la Cluj: barista, brewers cup, ibrik si roasting. Aveti timp pana pe 6 octombrie sa va inscrieti, concursurile desfasurandu-se intre 25-27 octombrie la Bastionul Croitorilor. Succes!
 • O performanta deosebita pentru compania ce detine lantul de cafenele 5togo: nominalizarea pentru Best Coffee Chain in Europa centrala si de est. Ca orice ‘sondaj’, poate fi contestat in multe locuri. De la cine e prezent in respectivele sloturi de nominalizare, pana la ce relevanta are un raspuns dat de cineva din Romania pentru piata UAE (de exemplu). Ma rog, chiar am votat 5togo, o puteti face si voi accesand acest link.
 • Jacobs Barista Edition Crema are parte de niste comentarii ireale
 • Cica angajatii au cerut sa le fie impozitate tips-urile. Din cauza celor ce platesc cu cardul si nu au cash la ei. Si astfel poate cresc procentul de 7,5% care se pare ca e media pentru acest domeniu.
 • Lavazza participa la jocul media despre ecologie cu niste desene cel putin discutabile.
 • Si tot despre trendul asta ecologic: paiele de hartie de la McDonalds din UK, desi in teorie sunt reciclabile, de fapt sunt mult mai greu de procesat comparativ cu varianta de plastic iar procesatorul de hartie le-a recomandat sa le arunce cu restul gunoiului. Am si eu un articol in draft despre aceste paie (si alte alternative) dar inca nu am gasit forta necesara sa il termin. Dar promit ca pana in 2020 va fi publicat. Pana atunci, succes la reciclare!
 • Si ca sa intelegeti mai bine de ce nu se pot recicla paharele ‘obisnuite’ de cafea, ce alternative sunt, care e de fapt impactul canilor reutilizabile si care este costul procesarii paharelor compostabile, cititi acest articol.
 • Daca aveti 20$ prin buzunare, puteti cumpara prima carte scrisa de campionul mondial barista din 2013, Pete Licata. How to get the best from your coffee este disponibila aici. Consider o greseala acest mod de publicare, stiindu-se ca orice chestie digitala va fi piratata in secunda 2 de la aparitie.
 • Illy cere 100.000$ ca sa te plimbe cu avionul, sa iti tina un seminar si sa mananci cate ceva intre activitati. Atat de idioti sunt “oamenii cu bani”?!?!?
 • Un studiu afirma ca de fapt cofeina din cafea nu influenteaza in mod negativ somnul. Factorii care au un impact major ar fi nicotina si alcoolul. Din pacate nu sunt afro-american, caci pe acest segment a fost efectuat studiul.
 • Cafeaua verde ce va ajunge in Europa din Costa Rica, va avea o eticheta speciala care va indica emisiile de CO2, cantitatea de apa folosita si procentul de chimicale folosit. Pentru fiecare categorie culorile pot fi verde, galben si rosu. Va dati si voi seama cum se coreleaza cu calitatea. Initiativa a pornit in 2013 iar producatorii din Costa Rica se pare ca vor avea eticheta verde pentru toate categoriile.
 • Sasa Sestic lanseaza oficial versiunea 3 a celebrului instrument de distributie, OCD. Wow e extraordinar !!! Are niste striatii in plus, grame in minus, coating in culori si un pret mai mic. Prevad un push (hahaha) mare in cadrul competitiilor nationale de barista pentru un marketing eficient.
 • Azi am baut trei cafele diferite din Etiopia. Saptamana trecuta, oamenii mureau pe capete in zone producatoare de cafea. Trist!
 • A inceput perioada de early sale pentru Coffee Roasters Camp 2019. Pana pe 16 august, pretul pentru membrii SCA este de 730 euro, apoi creste la 810 euro. Daca reusesti sa ajungi in Geneva oarecum ieftin, trebuie sa mai schimbi doua autobuze plus un taxi (pe segment) ca sa ajungi la locul hotarat de mai marii asociatiei. Evident ca acest eveniment va promova cafeaua de specialitate catre comunitatile de castori, caprioare si ursi din muntii aia frumosi de pe fundalul pozei din pagina de inregistrare. Un pic de decenta nu ar fi stricat, dar poate se doreste crearea unui eveniment exclusivist si atunci ce mai conteaza 2000 de euro pentru 3 zile de guild?
 • 2 thoughts on “Coffee news 22”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *