Acest articol apartine categoriei: Piata de cafea din Romania si a fost scris in 2 March 2020

Daca ultimele luni din 2019 si primele doua din 2020 au fost destul de anoste in zona shop-urilor ce folosesc cafea de specialitate (cel putin in Bucuresti), iata ca primavara aduce dintr-un foc 3 noi locatii: Miss Ale Central Culture, Onest Coffee si Baristro Place. Si sunt sanse mari ca in martie-aprilie sa mai salutam inca 3!!!
Ramane insa, asa cum se observa si din imaginea alaturata, o comasare continua in zona centrala a orasului, cu partea de nord mult mai aglomerata din acest punct de vedere. Nu e neaparat o chestie negativa insa toate se bat pe aproape aceiasi clienti. Pe cei ce ies in oras si in functie de destinatia finala isi aleg 1-2 shop-uri ce vor face parte din traseu, restul ramanand pentru ‘data viitoare’. Mi-ar placea ca alti antreprenori (deci nu neaparat din cei ce deja sunt pe harta asta) sa isi ia inima in dinti si sa aduca si cafeaua de calitate “in cartiere”. Treaba asta se intampla deja dar la o scara mica si fara o anumita dinamica in piata.
Ma dau pe mine exemplu: din casa pana in primul loc unde pot sa beau o cafea ce nu are origini ‘italiene’ sunt 2,2km (aproximativ 30 min de mers pe jos). Da, stau in capatul Bucurestiului dar ma uit pe geam si vad mii de apartamente si probabil zeci de mii de oameni. Si nu toti cauta promotiile de la Profi sau tigaile gratuite de la Penny. Poate nu pot da in fiecare zi 8-10 lei pe un double shot dintr-o etiopie procesata natural, dar ar plati 6-8 lei pentru o columbie corecta. Si stiti de unde stiu ca dau? Pentru ca dau 5 lei minim la fiecare 5togo din drumul lor.
Da, poate nu sunt toti acei “oameni frumosi” ce frecventeaza cafenelele din centru, ce au mii de followeri pe instagram, dar sunt sigur ca impactul unei cafele de calitate cu un serviciu decent pot face o impresie mult mai buna clientului obisnuit, comparativ cu stachetele atat de inalte ridicate de influencerii de top.

One thought on “Primavara coffee shop-urilor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *