Acest articol apartine categoriei: Piata de cafea din Romania si a fost scris in 18 April 2021

Piata cafenelelor este una foarte dinamica in ultimii ani. Dupa un inceput timid in 2013, au urmat anii cu zeci si chiar sute de noi deschideri pe aceasta zona. Allegra Group este o familie de companii ce activeaza in mai multe domenii, multe dintre ele avand legatura cu cafeaua. In articole trecute am mai mentionat de cateva ori numele lor, nu sunt niste necunoscuti care au facut un sondaj.
De aceea, ma mira tacerea ce acopera ultimul lor studiu. Da, este pe bani si nu cred ca cineva din Romania ar plati pentru varianta full. Dar macar din preview si tot afli lucruri interesante, inclusiv despre Romania. Si de ce nu ne laudam? Chiar trebuie sa ne vaitam mereu ca este greu si ca pandemia si guvernul vor sa distruga domeniul asta si uitam sa ne bucuram cand totusi o veste buna exista?
Va spun eu vestea rea: desi avem sute de cafelnele, zeci de prajitorii si milioane de clienti ale acestora, nu exista in Romania o asociatie care sa fie liantul intre acestea. Care sa ii reprezinte in relatia cu statul. Care sa faca lobby pentru chestii specifice. Care sa organizeze evenimente pentru comunitatile create in jurul lor. Si care in ultima instanta, sa produca un studiu mult mai aprofundat al pietei, sa nu mai fie nevoie sa stam sa citim de la aia din UK despre piata din Romania.
Revenind la ideea initiala, ii felicit pe cei de la 5togo pentru ca prin expansiunea lor, dar si impreuna cu restul antreprenorilor ce au deschis in pandemie, au reusit sa ne aduca pe un podium virtual ce ne pune in fata tuturor tarilor din Europa. Nu e neaparat un semn ca o ducem incredibil de bine dar clar nu este semnul mortii acestui domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *