Acest articol apartine categoriei: Stiri si a fost scris in 19 January 2022

Intr-o perioada in care “print-ul a murit!” si celebritatea se castiga in clipuri de 20 de secunde pe tiktok, aparitia unei reviste ce are ca subiect (si) cafeaua, este de laudat. Din pacate nu prea avem multe optiuni pe aceasta nisa, asa ca aprecierea ar trebui sa fie universala, indiferent de tipul locatiei in care lucram sau in care ne place sa ne bem cafeaua.

In Romania, singura publicatie ce trata subiecte din industria noastra s-a numit Coffee Break. Ultimul numar a fost editat in martie 2020.
Standart si Drift sunt alte doua publicatii internationale ce ‘astampara setea’ de informatie a consumatorului de cafea. Mai sunt cateva reviste si prin diferite tari, oarecum tot cu focus pe local, dar sunt greu de comandat in Romania (si de cele mai multe ori, foarte scumpe)

Dar se pare ca lantul de cafenele 5 to go vrea sa schimbe (si) piata aceasta. Dispunand practic de o retea extinsa de distributie, cu probabil peste 250 de locatii la sfarsitul anului 2022, compania a hotarat ca (probabil) clientii vor aprecia un nou produs, mai ales ca va fi gratuit. Incepand de maine, 20 ianuarie 2022, veti putea ridica revista “Five to go” din orice locatie 5togo. Sau pentru cei ce “nu beau cafea de acolo”, o sa fie disponibila si online. Nu o sa incep sa comentez articolele pentru ca nu vreau sa va rapesc placerea lecturii. Va spun doar ca pe langa o scurta prezentare a creierelor 5togo, o sa puteti citi despre cel mai mare festival de muzica din Romania, despre un tip ce face fotografii (si) pentru acel festival, ideile de baza despre NFT-uri si evident, care e faza cu cafeaua prospat prajita.

Chestii negative? Nu prea, chestii minore: doua fotografii in paginile 4-5 care par a avea culori nenaturale. Sau diferenta dintre hartia folosita pentru coperti si cea de interior (hartia folosita fiind reciclata). Dar cea mai mare ‘dezamagire’ este ca are prea putine pagini, mai precis 24. Inteleg insa ca este un efort financiar insemnat si pana nu va creste numarul paginilor de publicitate (una singura in acest numar) nu prea e posibila o extindere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *