Acest articol apartine categoriei: Asa NU! si a fost scris in 22 September 2016

Poate va era dor de rubrica asta. Mie nu, dar la un moment dat, nu mai suporti niste “articole”. Iar astazi, articolul scris luni pe site-ul gustarte.ro mi-a pus capac.
Sub titlul “cea mi buna cafea din lume in 2016. 10 branduri pe care sa le incerci acasa” am crezut ca voi gasi cine stie ce articol bazat pe statistici, indici de pret si previziuni. Am gasit o traducere jenanta a unui articol de pe un site agregator, ce citeaza redactorii de la Sprudge.com. Iar articlul initial se numeste: “top 10 cafele gourmet pe care sa le prepari acasa in aceasta toamna”. E fix cum au tradus copii de la gustarte, nu? Cu “cele mai bune din lume” si “in 2016”.

Mai mult, in ignoranta si nestiinta lor, au mai tradus si partea de articol in care se specifica ca acele cafele pot fi comandate si pentru acasa. Fara sa precizeze ca acasa este doar pentru rezidentii USA, ca altfel, “acasa” in Romania, nu poti cumpara cafea de la Blue Bottle (nici nu te lasa sa intri in shop-ul online macar). Iar ceilalti, chiar daca trimit cumva international, nu iti garanteaza deloc preturi mici. In conditiile in care orice cafea din Romania ce depaseste pretul de 20 lei/250 grame este considerata “scumpa” imi vine foarte greu a crede ca macar unul din cititorii site-ului gustarte va cumpara direct din America, tinand cont ca doar transportul este in jur de 40 de euro.
gustarte1

gustarte2

gustarte3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *