Acest articol apartine categoriei: Picaturi si a fost scris in 30 December 2015

coffee_factory_sighetAm primit cateva mesaje de la niste cititori in care eram apostrofat in legatura cu pasivitatea deschiderii Bloom Specialty Coffee. Initial am crezut ca subiectul era “de ce nu ai scris despre..”. Dar nu. Comentariile erau venite prin intermediul articolului Mi-ar placea sa, facand referire la numele ales pentru aceasta cafenea. Si erau invocate prietenii si interese.
Dupa cum ati putut observa, nici macar nu am avut timp sa fac un articol despre deschiderea Bloom Specialty Coffee. Daca eram atat de implicat in “prietenii si interese” ar fi trebuit sa promovez mai mult cafeneaua, nu credeti?.
Da, si Bloom Bistro & Bar serveste cafea si poate ca ar fi fost normal ca o alta cafenea sa nu aiba un nume comun. Doar ca asemanarea vine dintr-un singur cuvant si nu este atat de mare (ca sa nu spun perfecta) cum este intre: The Coffee Factory si The Coffee Factory. Am scris corect, nu va impacientati. Avem doua cafenele cu acelasi nume, in orase diferite, care nu au (cel putin oficial) nicio legatura una cu cealalta. Cea din Bucuresti deschide de mai bine de un an de zile, noua cafenea din Sighet, deschisa oficial din Noiembrie 2014.
In principiu, daca doi oameni pasionati de cafea au o discutie, sansele sa confunde Bloom bistro-ul cu Bloom cafeneaua sunt minime. La fel si cu celalalt exemplu. Nu poti vorbi despre una in orasul celeilalte (decat daca faci o comparatie). Dar totusi, cei ce deschid astfel de localuri ar trebui sa fie mult mai atenti (din punctul meu de vedere) cu astfel de lucruri, mai ales ca nu vorbim de cesti sau modalitati de servire (sic) ci de numele pe care clientul il vede cand deschide usa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.