Acest articol apartine categoriei: Picaturi si a fost scris in 9 September 2015

Eu sunt absolut convins ca pentru SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) conteaza doar fondurile incasate de la membrii si mai ales de la sponsori. Nu spun ca ar trebui sa faca chestii preferentiale pentru o tara care are doi (DOI !!!) barista in primii 3 din lume, dar macar un minim de bun simt ar ‘merge’.

Sa ma explic: pe data de 24 iulie 2015 primim un mail in romana (multumim Andra Vlaicu) de la Jayne Richards, coordonatoarea membrilor, cum ca se vor organiza alegeri pentru comitetul national al Scae Romania. Cei interesati aveau la dispozitie doar 11 zile in care sa ia o decizie daca vor sa participe sau sa convinga pe altcineva sa intre in cursa alegerilor. La momentul acela, graba celor “de la centru” parea justificata: alegerile veneau dupa aproape 3 ani, primele competitii internationale sunt la sfarsitul lunii martie in Shanghai (deci e nevoie si de obtinerea unei vize), competitiile regionale nu se pot organiza de pe o saptamana pe alta, cei ce doresc sa participe le trebuie o perioada de antrenament, etc…. Era bine ca lucrurile se doreau a se desfasura rapid ca sa fie clar ce o sa se intample in continuare. 

Doar ca asa cum s-a oprit constructia pasajului de la piata Sudului doar pentru ca muncitorii au gasit niste cabluri care nu apareau pe planuri si nimeni nu stia ce e cu ele, asa s-a sistat si procesul alegerilor pentru comitetul national al SCAE Romania. Pentru ca altfel nu imi explic de ce, la mai mult de o luna de la primirea candidaturilor, minunatii din birourile din Londra nu sunt in stare sa continue un proces foarte simplu. 

Raspunsul ar putea fi: pentru ca suntem prea ‘mici’, pentru ca pot, pentru ca nu ii intereseaza de cei ce platesc cotizatiile anuale, pentru ca au o pozitie de monopol pe acest segment. Doar ca la un moment dat, unii nu vor mai cotiza iar altii vor organiza competitii mai interesante.

3 thoughts on “Cand nu meritam nimic”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *