Acest articol apartine categoriei: Picaturi si a fost scris in 9 December 2013

Luna asta e plina de motive de sarbatoare si bucurie. Sau macar ar trebui sa fie, pentru ca pentru unii se pare ca nu e cazul. Ma bucur ca acest site, chiar si in conditiile in care nu este updatat foarte des, are un numar in crestere de accesari. Printre toate tipologiile vizitatorilor, am doua pe care le-as dezvolta un pic:
1. cei care ajung cumva pe aici, cautand ceva ce ii intereseaza, iar daca ceea ce gasesc nu este pe placul lor, incep sa ma injure in comentarii. Ca e un site de cacat, ca nu ma citeste nimeni, ca scriu degeaba, ca nimeni nu ma baga in seama. Mai baieti (ca nu pot crede ca sunt fete ce lucreaza in industria asta si pot avea limbajul din mesaje), prin tot ce imi reprosati nu faceti decat sa va dati singuri fazan. Pai in cazul in care ai inceput sa comentezi la un articol, inseamna ca ma citesti. La fel si ceilalti vizitatori, dar care nefiind ‘lezati’ nu se apuca sa comenteze aiurea. Prin simplul fapt ca se reactioneaza la unele articole este de ajuns ca sa imi dau seama ca ‘nu scriu degeaba’. Si cine a zis ca vreau sa fiu bagat in seama?
2. cei ce doresc sa spun ceva de rau despre o chestie cu care ei sunt in concurenta sau despre cineva cu care nu se inteleg. Hai ca poate intelegeti asta: ceea ce scriu pe acest site nu este destinat reglarii de conturi intre mine ca persoana si alte persoane, intre mine si diverse entitati, intre prietenii mei si terti. Aici nu e locul ala de pe internet unde se spun rahaturi sub anonimat. Mai ales ca desi nu sunt date de contact clare, cei ce doresc sa stie cine sunt, o pot afla foarte usor. Eu nu sunt si nici nu voi fi portavocea altora, doar pentru ca lor le este rusine (sau frica) sa spuna in fata niste lucruri. Nu voi scrie ceva despre ceva doar pentru ca am primit un comentariu anonim pe site, mai mult, voi intreba direct persoana ‘vizata’ daca este adevarat – in cazul in care este ceva grav. Nu ma intereseaza can-can-ul si ambitiile personale prostesti, livrate virtual de pe servere cu ip-uri de RDS, trecute prin proxy-uri semi-anonime.
Haideti macar acum, in perioada asta, sa fim un pic mai calmi, sa lasam suficientele sa stea intr-un colt, sa ne bucuram de prieteni si familie si sa ne facem planuri marete pentru anul 2014. Planuri in care vorbitul pe la spate, jignirile, invidia, acuzele, minciunile si tot ce este negativ, sa nu aiba loc.

2 thoughts on “Nu ar trebui sa fim mai buni (macar) de sarbatori?”

  1. Nu pot crede ca in lumea cafelei poate exista rautate. Interese exista peste tot, traim doar intr-o lume materialista insa nu rautate. Cafeaua ne face mai buni, mai linistiti, mai analitici, mai intelegatori. Daca nu simti asta cand bei cafea inseamna ca ai doar nevoie de o doza de cofeina de slaba calitate, nu esti interesat de arome, nuante, retrogusturi, metode de preparare, asocieri etc. Sa fim mai buni zic….si nu doar in Decembrie.

    1. Oriunde exista. Faptul ca cineva vrea sa citeasca ‘de rau’ despre altcineva, sau ca i se arunca alteia epitete mai mult decat jignitoare, nu fac decat sa intareasca acest ‘cliseu’. Cand ego-ul depaseste aroma cafelei, se pare ca nimic nu mai conteaza….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *