Acest articol apartine categoriei: Piata de cafea din Romania si a fost scris in 18 January 2020

program alegeri sca romaniaAu mai trecut doi ani. Fiecare stie cum a traversat aceasta perioada. Iar in ceea ce priveste cafeaua de specialitate din Romania, sunt sigur ca sunt cateva directii pe care se pot construi discutii. Dar ce facem cand, in afara de cateva zvacniri, nu se intampla aproape nimic in zona asta? Pai asteptam. Sa treaca timpul, sa faca altii, sa se implice si “aia” sau sa nu se “mai bage aia”. E greu, foarte greu sa reusesti sa coagulezi ceva in aceste timpuri cand chiar timpul pare ca nu are rabdare cu nimic si orice nimic este exagerat la maxim.
Acum doi ani am avut parte de, probabil, cele mai aiuritoare alegeri ce s-au desfasurat sub umbrela SCA. Nominalizati “uitati” pe buletinul de vot si introdusi in ultimele zile de votare, reinceperi de vot, revotari pentru posturile ‘gresite’…. a fost noaptea mintii. Totul s-a incheiat cu un comunicat sec, fara detalii, fara “scuze! ne revansam noi cumva fata de voi”, fara nimic. Iar nimicul asta l-am tot primit pana saptamana asta. Pentru ca miercuri a fost ultima zi in care s-au putut nominaliza candidatii pentru posturile comitetului national SCA Romania: National Coordinator, Community Coordinator (fostul Membership Coordinator), Education Coordinator, Events Coordinator, Marketing & Communications Coordinator si Judges Coordinator. Pentru ca nu ii cunosc inca pe toti participantii la acest exercitiu electoral, ma voi abtine de la a face referinte la persoane pentru moment.
As vrea insa ca membrii SCA Romania cu drept de vot sa fie pregatiti, pe data de 22 ianuarie sa isi citeasca foarte atent mailurile, mai ales pe cel ce contine prezentarea oamenilor ce doresc posturi in comitet iar apoi sa stea putin sa faca o analiza a ce s-a intamplat in trecut, cine este prezentul si cine se doreste a fi viitorul. Sa mai intrebe in stanga-dreapta, sa isi sune colegii sau prietenii din alte orase sau sa isi expuna parerile public in ideea de a le discuta cu ceilalti interesati. Votarea dureaza 8 zile, timp suficient de a avea o imagine clara a cine si de ce ne cere votul. Nu lasati pe ultima zi, dar asigurati-va ca (macar) de data asta votati pe ‘realitate’ si pe pragmatism, nu pe romantism.

2 thoughts on “Alegeri SCA Romania 2020”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *