Acest articol apartine categoriei: Piata de cafea din Romania si a fost scris in 23 January 2020

Aveam un draft al acestui articol inceput in Decembrie 2019. L-am tot updatat, rescris, modificat. Era foarte dur, acuzator si instigator, totul fiind bazat pe ce s-a intamplat in (cel putin) ultimii doi ani. Astazi, pentru ca anuntul inceperii votului a fost ‘amanat’ cu 24 de ore, trebuia sa il finalizez si sa il public. O postare matinala a unui concurent (si discutia ce a urmat-poza alaturata) m-au determinat sa renunt la a continua cu publicarea textului.
Mi-am dat seama ca este inutil. Pentru ca cei ce pot vota la aceste alegeri sunt doar membrii inscrisi in asociatie inainte de startul procedurii de vot. E o cifra fixa. Chiar daca “pe margine” e multa lume, doar cei cu contul activ au drept de vot. Sunt fie “cu unii” fie “cu ceilalti”. Oricat as scrie ca nu exista o comunitate adevarata a cafelei in Romania, ca nu s-a organizat nimic pentru membrii platitori ai acestei asociatii in ultimii ani, ca desi s-au permutat mai multe persoane pe posturile din comitet – tot acelasi om a condus de fapt SRL-ul, ca spatiile de competitie au fost jalnice iar baristii au fost pur si simplu pe ultimul plan (cu exceptia competitiei de roasting – Felicitari Sebi!) si ca rezultatele ultimelor editii de concurs au fost mereu puse sub semnul intrebarii, nimic nu o sa ii faca pe votanti sa isi schimbe votul. Pentru ca lucrurile astea se intampla de atata timp si fiecare ar fi trebuit sa vada toate aceste ‘fapte’. Cine a hotarat sa le ignore in trecut si e decis sa treaca peste ele si in prezent, nu o sa fie impresionat de niciun articol (oricat de detaliat) sau de niste prezentari pe o pagina de vot. Greselile gramaticale, atitudinea agresiva si jignitoare, desconsiderarea tuturor celor ce au alta opinie, toate venind din partea liderului….nimic nu o sa le schimbe parerea, deci nici votul, deci ramane ca si pana acum!

Restul, cei ce au vazut tot ce s-a intamplat, ce au fost marginalizati-jigniti-nebagati in seama, cei ce vor sa fie reprezentati de persoane decente si competente, s-au strans intr-un grup (nu foarte privat) pe Facebook si au incercat prin discutii (online si offline) sa gaseasca solutii viabile pentru criza perpetuua din domeniul nostru. Din simpla comparatie a candidatilor ai spune ca da, au persoanele potrivite pentru a prelua posturile, dar dupa cum am spus mai devreme, alegerile se fac dupa alte criterii asa ca nimic nu poate fi sigur. Cititi si articolul precedent care contine si exemple din trecut!

In imaginea alaturata, aveti alegerile mele.

Fiecare e liber sa voteze dupa cum doreste. Daca rezultatele din ultimii 12 ani (!!!!!) sunt multumitoare, aveti o persoana de votat. Daca totusi considerati ca altele ar trebui sa fie valorile si directia in care ar trebui sa se dezvolte aceasta asociatie si o data cu ea si comunitatea de cafea din Romania, aveti o echipa care va face lucrurile asa cum trebuie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *