Acest articol apartine categoriei: Piata de cafea din Romania si a fost scris in 16 February 2020

Alegerile pentru noul comitet SCA Romania s-au incheiat. Dupa multe emailuri si mesaje, de la mai multe persoane interesate, sefii cei mari de la SCA si-au calcat pe inima si au publicat rezultatele procentuale si numarul total de membri cu drept de vot. Ca sa avem referinta, din cei 100 valizi, 95 au votat in felul urmator:

National Coordinator
Silvia Constantin 54%
Delia Avram 41%
Luka Zivkovic 5%

Membership/Community Coordinator
Adrian Bularca 54% (+ 7 vot)
Stefan Dinescu-Craciun 46%

Marketing & Communications Coordinator
Vlad Stefanescu 51% (+ 1 vot)
Teodora Pitis 49%

Events Coordinator
Andrei Ianosi 51% (+ 1 vot)
Crina Ciocian 49%

Education Coordinator
Cosmin Mihailov 52% (+ 3 vot)
Bianca Ganea 48%

Judges Coordinator
Jonas Denes 51% (+ 1 vot)
Vlad Buda 49%

Daca suntem in anul 2020 si de 10 ani de zile se alege acelasi om sa conduca aceasta asociatie, restul membrilor nefiind se pare foarte importanti, inseamna ca ceva face bine. Cum si pentru cine, fiecare are parerea lui. Diferentele intre candidati fiind atat de mici, 1 vot !!! – pentru 3 posturi, stai si te gandesti cat de divizata este aceasta “comunitate”. Si cat de bine a lucrat asociatia pentru aceasta comunitate de a reusit sa convinga un numar atat de scazut de membri sa ii voteze in continuare.
Si totusi, ceva bun tot a iesit din strofocarea asta. De ani de zile unii se chinuie sa afle cati membri reprezinta SCA Romania. Niciodata aceasta informatie nu a fost facuta publica. Probabil ca era jenant sa se stie ca “reprezinti” 50 de oameni si atunci totul era invaluit in mister. Cu un efort sustinut al mai multor persoane, carora le multumesc, am reusit sa aflam aceasta informatie: suntem 100. Divizati in 51/49 (si nici aia foarte exact pentru ca la numerele mai mari s-a rotunjit in sus iar la cele mici in jos), dar suntem 100. Si acest ‘secret’, impreuna cu modalitatea de vot si cu anuntarea terna a unor rezultate, plus diferentele extrem de mici, ma fac sa fiu teribil de circumspect la corectitudinea rezultatelor.
Cum vad eu (si nu numai) incheierea acestui ciclu: fostul comitet impreuna cu noul comitet sa organizaze o intalnire a tuturor membrilor. Daca nu pot veni toti, macar sa ne stim intre noi si sa putem la o adica sa ne ajutam. Sa se prezinte un raport al activitatilor desfasurate, al sponsorilor atrasi, a competitiilor organizate si a rezultatelor acestora. Apoi sa vedem care au fost problemele si cum s-a incercat rezolvarea lor. Si vom ajunge si la ce se va intampla in viitor si cum se pot face lucrurile in asa fel incat rezultatele sa fie cel putin multumitoare.
Pe cei din “tabara pierzatorilor” i-ati tot auzit in ultimele saptamani prin postarile din social media. As vrea sa vad acelasi lucru si din partea cealalta. Pentru ca, cu exceptia Silviei, niciunul din ceilalti 5 castigatori nu a avut vreo reactie publica in care sa isi exprime bucuria alegerii si sa multumeasca votantilor, indiferent de opinie. Ca na, asta e respectul pentru oamenii aia care platesc 80 de euro pe an. Si as mai dori sa ii ‘vad’ si pe cei 30-40 de membri care nu sunt vizibili nicaieri. Pe care nu ii cunoaste nimeni dar se pare ca au votat bine mersi. Sa se bucure si ei ca echipa lor a castigat, ca vor continua inca doi ani de lapte si miere sau macar un sincer “v-am tras-o fraierilor !!!” ?.

3 thoughts on “Astia suntem !?!?”

  1. practic scorul exact a fost 48:47, adica 50,53% la 49,47%, deci s-a castigat cu 0,06%.
    La o greutate medie a unui adult de 70kg, asta inseamna 42g…
    Just sayin😏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *