Acest articol apartine categoriei: Competitii externe si a fost scris in 4 November 2012

World Latte Art Champion 2012 este Victoriya Kashirtseva din Rusia.
Graciele Rodrigues din Brazilia s-a clasat pe locul 2, urmata de Luzia Taschler din Germania, Leszek Jedrasik din Polonia, Seivijus Matiejunas din Lituania iar pe ultimul loc, un ‘localnic’ Ban-Suk Lee.
Avem o situatie in cazul acestui concurs. In primii 6 au fost 3 baieti cu 3 fete. In primii 3 au fost trei fete, castigatoarea, evident, o fata. Ma bucur enorm (exceptand faptul ca Marius Nica nu s-a putut califica in finala) ca fetele le-au luat fata baietilor. Poate asa se vor ‘apuca’ si ele de meseria de barista si nu vor dori doar sa primeasca la cafeneaua vizitata o ‘cafea cu inima deasupra’. Este evident ca au in sange spiritul artistic, ca incheieturile lor sunt mult mai flexibile decat ale baietilor si ca uneori sunt incapatanate (ceea ce in acest caz e foarte bine). Si atunci de ce nu sunt mai multe fete, barista? Sau mai bine spus, de ce sunt atat de putine in Romania? Si mai clar: de ce nu participa mai multe fete la concursurile barista din Romania ?!?!
O sa incerc sa aflu raspunsurile la intrebarile astea, mai ales ca acum avem un asemenea exemplu.
PS: am uitat sa mentionez ca toate 3 finalistele sunt frumoase. Foarte frumoase 🙂 [stanga: Victoriya, dreapta Graciele, mijloc Luzia]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *