Acest articol apartine categoriei: Stiri si a fost scris in 10 March 2013

jameson_coffee_shot Pentru partea legata de cafea, apasati pe “citeste mai mult”.
Recunosc ca imi place Jameson-ul. Il gasesc mult mai echilibrat decat un Jack Daniels sau Jim Beam. Sau poate imi place pentru ca e demential intr-un Irish Coffee?
In data de 17 martie, irlandezii (dar nu numai) sarbatoresc ziua Sfantului Patrick. La ei in insula se lasa cu parade, petreceri si multa bautura. Ultimele doua lucruri se intampla si in alte tari ce au preluat sarbatoarea, pentru atragerea irlandezilor din comunitatea locala dar si pentru publicul larg ce cauta altfel de evenimente.
In Bucuresti exista Jameson Pub. Pana pe 1417 martie mai este o saptamana. Pe pagina oficiala de internet (care este jenanta de altfel) nu apare nimic. Pe facebook (unde sunt promovate petrecerile latino cu shot-uri de tequila ?!?!?!), deasemenea. In existenta unui pub irlandez, ziua Sfantului Patrick ar trebui sa fie echivalenta cu revelionul. Cu organizare masiva, bilete de intrare, invitati speciali si alte nebunii. Mai ales daca ai ca nume, (poate) cel mai celebru whiskey din Irlanda. Dar sa nu dau cu pietre doar in Jameson Pub, pentru ca nici The Harp sau St. Patrick (culmea) nu au nimic organizat (inca, dar se poate face ceva ‘romaneste’ intr-o zi) pentru sarbatoarea asta.

colin_vienaEu de fapt vroiam sa va spun ca (in alte tari, evident) Jameson vine intr-o editie speciala cu ocazia zilei Sfantului Patrick, impreuna cu un pachet de cafea din Columbia si 4 pahare de shot, numit Jameson Coffee Shot. Practic, dupa un shot de whiskey esti indemnat sa bei si un espresso preparat cu cafeaua din pachet, rezultatul fiind o combinatie de note lemnoase cu elemente spicy. Foare important mi se pare ca cei de la Jameson au ales sa foloseasca cafeaua campionului barista al Irlandei si locul 3 mondial, Colin Harmon, prin Third Floor Espresso (via has Bean). Si dupa cum am mai spus, omul asta ar trebui sa fie un exemplu de urmat pentru toti cei implicati in aceasta industrie. In Viena, dupa cum se poate observa si din fotografia alaturata, aproape o tribuna intreaga era plina cu sustinatori din Irlanda. Alegerea celor de la Jameson probabil nu a fost foarte grea, Colin fiind un ambasador minunat al cafelei de calitate si al spiritului irlandez.
PS: totusi o sa fie un festival in Bucuresti, organizat de ArCub si ambasada Irlandei: www.stpatrickfestival.ro (unde pub-urile de mai sus nu apar ca parteneri)

Leave a Reply

Your email address will not be published.