• Pentru ca au ajuns la incredibila varsta de 90 de ani, La Marzocco a anuntat nou model: La Marzocco KB90. Cea mai mare inovatie este faptul ca portfiltrul se introduce din fata, fara miscarea de rotatie/blocare in grup, intalnita la restul modelelor. Mie imi este frica de acel mecanism de prindere/desfacere. Mai ales ca un alt ‘punct forte’ al acetei masini este ca ii poti schimba steamerul fara a mai desface panourile. Practic iti spun ca treaba aia o sa se strice sau ca va trebui schimbata destul de des, asa ca mai bine o fac atractiva din marketing. Ergonomic, vom vedea cat de usor este sa lucrezi cu noul mod de prindere. Si nu ma refer doar la introducere, care pare ok ci mai ales la release-ul din grup, unde trebuie sa apesi o mica padela pentru a elibera portfiltrul. Restul ‘dotarilor’ ma lasa rece: inca mai discutam despre ‘no burn steam wand’ in 2019 ?!?! La modelul de peste 2 ani, ne vom minuna ca led-urile isi pot schimba culoarea?
  •  

  • Tot o lansare de produs face si Sasa Sestic. Daca acum 2 ani nu v-a convins cu OCD V2, anul asta vine cu inca o iteratie: OCD Diamond Coffee Distributor. Se lanseaza la Mice Australia, de abia astept sa vad cu ce versiune de knockoff din china se aseamana.
  •  

  • Desi se spune ca lichidul asta numit cafea ne ajuta sa fim mai activi, mai isteti si mai frumosi, se pare ca unora le trebuie un articol in care sa li se spuna ca trebuie sa isi curete carafa sau suportul de filtru, pentru a avea un produs bun in ceasca. Titlul fiid evident un clickbait clasic.
  •  

  • Atunci cand mai auziti povesti despre cum e plantata, ingrjita, procesata, prajita si preparata cafeaua din ceasca, sa mai aveti inca un amanunt in vedere: unii isi risca viata pentru o suta de saci.
  •  

  • Si tot cu clickbait, un vlogger din Romania, baga o filmare cu titlul: “Cat costa cea mai scumpa cafea pe care am baut-o“. Spoiler: este 20 de lei si e un “cino”. Putea sa bea si de la bomba aia din colt de la gara de nord, unde e 2 lei orice bautura. Pentru ca omul nu a mai baut nicio cafea pana atunci !!!
  •  

  • Daca sunteti amatori de editii limitate, Nespresso a lansat Nespresso Caffe Venezia (arabica) si Nespresso Cafe Istanbul (arabica+robusta). Ce e interesant, in blend-ul Istanbul au bagat si cafea din Yemen. Va mai aduceti aminte de stirea asta?
  •  

  • Tinanad cont ca, consumul de cafea prajita dark poate reduce riscul deteriorarii ADN-ului, cam ce mai asteptati?
  •  

  • In tot acest timp, cei de la Illy se gandesc ca poate e timpul sa ofere sortimente mai bune, la preturi pe masura. Ma intreb oare care este data de terminare a detinerii patentelor pe capsulele existente?
  •  

  • Desi au mai incercat acum 2 ani sa ridice limita celor ce intra in finala Cup o Excellence, de la 85 la 87 puncte, apoi renuntand la un punct pentru a fi mai accesibila, Alliance for Coffee Excellence, anunta ca 87 de puncte va fi noul standard. Plus alte cateva modificari in organizarea competitiei.
  •  

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *