Acest articol apartine categoriei: Stiri si a fost scris in 6 October 2018

Ieri, pe 4 octombrie, intr-o ‘obscura’ cafenea din Londra, Prufrock, James Hoffmann si-a lansat editia a doua a cartii “The World Atlas of Coffee“.
Pe langa dulapurile pline de echipamente ce au legatura cu cafeaua, am un dulap plin cu carti despre cafea. Acum 7-8 ani nu erau prea multe carti despre cafea pe piata, in Romania oricum erau aproape inexistente. Editorii nu trimiteau catre Europa de est sau cei care ar fi facut asa ceva, ori cereau o cantitate minima de carti ori costul transportului era exorbitant. Tin minte ca la una din primele comenzi am platit 60 de dolari trasnsportul pentru cateva titluri ce au venit din Statele Unite. Dar nu a contat, cartile alea s-au adaugat la baza cunostintelor la care revin constant. Poate unele informatii din ele nu mai sunt atat de ‘actuale’ sau au fost updatate in noile editii pentru a fi cat mai aproape de realitate, dar mereu gasesc inspiratie cand ma apuc sa recitesc pasaje din ele. Da, am si cartile alea ‘grele’, editate de Illy sau Nespresso, care dupa parcurgerea unui capitol iti induc sentimentul ca nu stii nimic din “materia” asta si ca mai e mult pana departe. Ideea principala este ca, mai ales acum, sunt suficient de multe carti din care baristii (si nu numai) au de unde invata. Mai ales ca multe din locatiile nou deschise aloca fix 0 lei pentru educatia angajatilor. Doar ca asta ar insemna ca acestia sa doreasca sa se dezvolte si sa fie mai buni.
Una din lipsurile colectiei a fost World Atlas of Coffee. Atunci cand s-a lansat urmaream o alta carte, mult mai scumpa si pe care o doream de ceva vreme. Intre timp am cumparat alte titluri si am tot amanat atlasul. L-am citit partial prin diverse cafenele care il aveau pus la dispozitia clientilor iar cand eram pe punctul sa dau banii, intr-o discutie informala, James mi-a spus ca in maxim 6 luni va lansa editia a doua. Si de atunci am tot asteptat. Pana ieri, cand mi-a sosit aproape in acelasi timp cu livrarea cartilor in Londra, coletul cu noul volum.
Daca veti da click pe numele lui James de la inceputul articolului, ajungeti in playlist-ul canalului de Yoputube unde veti gasi un video cu ‘ce e nou’ in noul release. Mie imi place textura copertii (aduce cu un sac de cafea) iar partea vizuala este minunata. Sunt sigur ca toata lumea va gasi macar ceva interesant in cele 275 de pagini si ca banii dati pe ea au meritat.
Pana se trezesc cei de la Carturesti sau Elefant sa o aduca la suprapret, o puteti comanda direct de pe Amazon Uk, la pretul de 120 de lei (transport inclus).

Leave a Reply

Your email address will not be published.