Acest articol apartine categoriei: Competitii externe si a fost scris in 24 May 2013

wbc2013_4
Au trecut 21 de ore de cand sunt treaz. Am muncit aproape 16 ore. Am stat in metrou peste 1 ora. Desi am baut foarte multa cafea astazi, ultimele 2 ore au fost foarte dificile, oboseala punand stapanire pe tot corpul. Probabil va intrebati care este faza, de ce ma auto chinui in asemenea hal. Raspunsul este Campionatul Mondial de Barista. Mai mult, este Laurentiu Stefan concurand pentru titlul de World Barista Champion. Evident ca puteam sa ma uit dimineata la inregistrari, fara sa intru pe Facebook ca sa vad reactiile, dar am dorit sa il sustin (chiar si de la miile de kilometri ce ne despart) ‘in direct’ pe Laurentiu. Si la final, desi pisica se uita ciudat la mine, l-am aplaudat.
Sunt sigur ca i-a fost greu sa intre dupa John Gordon (care a avut o super rutina) sau Francesco Sanapo (care emite o energie pozitiva imensa) asa ca trebuie apreciat efortul facut ca prezentarea sa decurga normal. Da, au fost intreruperi in speech, intreruperi in preparare, insa punctele adevarate se aduna din notele acoradate de sensory judges. Si desi in interviul de final a spus ca nu a iesit totul cum a dorit, sper ca acest lucru sa nu fi fost observat si de membrii juriului.
Mi-ar fi placut ca muzica sa fie mixata si nu alaturata simplu melodie dupa melodie. Si poate ca era interesant de folosit o melodie in crescendo, gen ciuleandra, care sa ‘duca’ prezentarea. Sau ca fata aia de masa sa fie calcata. Si poate ca au fost prea multe pahare spre final iar unii jurati nu au inteles ce si cum sa puna in pahar ca sa ajunga la bautura corecta.
Din cei 430 de oameni ce urmareau in direct stream-ul, cativa au si comentat in timpul rutinei lui Laurentiu:

Raquel Leiva – poor little bird
Kas – whats that noise?
Bruno Ferrer Silva – remember mars attack at the end ? so this song have the same effect in aliens, and perhaps some humans
Vania Ling – but maybe it is very culturally appropriate for Romania…. hmm
Bruno Ferrer Silva – romania, holiday list dream…. uncheck then
Dale Harris – he does have nice jugs
Javier Alejandro Flores Olmos – nice jar… i never seen white jars
Vania Ling – this is like the wild west meets disney’s it’s a small world in romanian folk
Dale Harris – really – gypsy-folk-cowboy mashup
Vania Ling – i feel like dancing on the spot really fast
Mike Khan – Love the gold rimmed cups, reminds me of my grannies best teacups
Simon Glover – gotta say, while im not a massive fan of the music I like his use of it – culture and coffee
Bruno Ferrer Silva – you just said about the culture and he plays kill bill

wbc2013_1

wbc2013_2

wbc2013_3

Eu sunt mandru ca Laurentiu Stefan ne-a reprezentat la Campionatul Mondial de Barista din Melbourne, Australia si ca experienta acumulata in aceste zile sa il ajute in dezvoltarea personala si in cariera profesionala.

3 thoughts on “Laurentiu Stefan la World Barista Championship”

  1. Eu sunt foarte mandru de Laurentiu la fel ca tine, nu am vazut o rutina asa curata de mult,iar ca sa il parafrazez pe prietenul Mihai Fetcu cu care urmaream impreuna ieri prezentarea lui Laur (el de acasa eu de acasa) din fotoliu le vezi toate,acolo e putin mai greu asa ca eu zic sa ne bucuram si sa il felicitam pentru prestatia lui. Cheers!

  2. Cel mai imprortant este ca avem un roman care ne-a putut reprezenta atat de autentic la un campionat international si de asta trebuie sa fim mandri!

Leave a Reply

Your email address will not be published.