Acest articol apartine categoriei: Competitii interne si a fost scris in 17 October 2013

columbia_brasovIn ultima luna am scris foarte putin. Am citit si mai putin. Nu sunt mandru de faptul asta, dar asa au fost circumstantele. Totusi, am reusit sa ajung la regionala din Brasov. Si lasand la o parte calatoria si peisajul montan, o mare parte din ceea ce am vazut a fost dezamagitor.
Mall-ul Unirea din Brasov este atat de TRIST incat cred ca angajatii primesc sporuri pentru plictiseala. Atatea spatii comerciale goale nu am mai vazut decat (culmea) in magazinul Unirea din Bucuresti inainte sa se transforme in Shopping Center. Doar ca asta din Brasov este deja ‘modernizat’. Zona de food de la ultimul etaj era deranjant de neprimitoare, cu un tavan ce putea sa cada la un mic cutremur venit din Vrancea. A trebuit sa ajung la subsol pentru ca sa pot gasi o persoana ce ma putea ajuta sa il gasesc pe electricianul cladirii pentru a putea aprinde 5 becuri. Ma gandesc foarte serios ca aproape toti cei ce urcau pana la etajul 3 o faceau doar ca sa coboare cu liftul exterior ce oferea o oarecare priveliste. Nu inteleg cum niste administratori pot considera acel loc ca fiind o atractie a orasului.
Si ajungem si la concurentii pentru World Barista Championship. Care, cu exceptia unuia, si fara a dori sa ii jignesc pe ceilalti, nu pareau sa isi dea seama pentru ce sunt acolo. Nu cred ca au citit macar o data de la un capat la celalat regulamentul. Nu cred ca au citit macar ceea ce scria pe cestile de pe espressoare: “Specialty Coffee ….”, sau daca au citit, nu au inteles ce inseamna specialty. Altfel nu ar fi venit cu cafele ce contineau robusta, cu cafele ambalate de un brand comercial, cu cafele ce aveau scrise tampenii pe eticheta. Pentru ca daca pe eticheta scrie mare, titlu, ca acea cafea este din Columbia si la finalul textului tara de provenienta este Etiopia, permiteti-mi sa le consider minim tampenii. Si era bine ca atunci cand 2 concurenti folosesc aceeasi cafea (prajitor si origine), macar setup-ul mesei sa fie diferit. Ghinionul lor a fost ca au concurat unul dupa celalalt dar nu cred ca cei din juriu nu ar fi observat.
Probabil ca si concurentii, ca si mine in ultimele saptamani, au fost ocupati cu job-ul zilnic. Dar considerand ca ei lucreaza totusi in cafenele, ca prepara zilnic aceasta licoare magica, rutina lor trebuia sa fie mult mai bine conturata, mai bine pregatita si mai bine prezentata. As dori ca acest text sa nu fie luat la modul personal, ci sa fie privit obiectiv si in viitor sa se incerce ca lucrurile sa fie facute bine. Accept fara probleme si criticile sau discutiile pe acest subiect (si nu numai), poate unghiul din care vad eu lucrurile este un pic ascutit.
Imi pare foarte rau ca (inca) nu suntem in stadiul in care cei ce participa la aceste competitii sa faca totul din pasiune si cu dorinta de a se autodepasi, in schimb fiind prezenti din obligatie sau plictiseala. Banuiesc ca daca participarea era conditionata de o taxa de xxx lei, faceam direct finala in Martie.
Si ca sa ramana pentru posteritate, cei ce s-au calificat sunt: Claudiu Biea, Todor Laurentiu, Vlad Furdui

3 thoughts on “Un pic de dezinteres”

  1. salut:)
    “Nu inteleg cum niste administratori pot considera acel loc ca fiind o atractie a orasului.”Nu considera nimeni locul ala ca fiind o atractie a orasului brasov.Data viitoare promit sa-ti arat personal locurile care sunt considerate atractii turistice in brasov:) Cat despre competitie este o inbunatatire fata de anii trecuti crede-ma pe cuvant:D.in rest mare dreptate ai!!! aia e mergem mai departe:) toate cele bune!

    1. Salut Claudiu! Nu ma refeream la acel loc ca o atractie turistica, era evident ca nu este. Ci asa, un punct de interes (cel putin) pentru o zona a orasului. Mi-a placut terasa de la ultimul etaj, pacat ca nu era populata 🙁

  2. “Accept fara probleme si criticile sau discutiile pe acest subiect (si nu numai), poate unghiul din care vad eu lucrurile este un pic ascutit.”

    Nu este deloc ascutit punctul tau de vedere. Confirm cele spuse de tine desi nu cunosc foarte bine aceste competitii si lumea din interiorul lor. Dupa sambata de la Brasov senzatia mea este ca cei care au participat nu au suficenta intelegere si nici suficienta pasiune in ceea ce priveste cafeaua. Juriul in schimb mi s-a parut implicat si a tratat cu seriozitate evenimentul. Concurentii insa parca au bajbait pe acolo pe langa espressor. 🙂

    Numai bine, si bafta cu blogul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *