Acest articol apartine categoriei: Stiri si a fost scris in 14 May 2012

De peste 15 luni de zile, cantitatea de cafea livrata de Hawaii este foarte mica. Si din cauze naturale dar si din cauze ce tin de oameni. Din lipsa de oameni mai precis, deoarece in acest moment, exista doar un singur post de inspector. Acesta trebuie sa certifice cafeaua “Hawaii grown” ca avand provenienta de 100% din insula, iar “Hawaii blend” ca avand minim 10% cafea insulara. Cum volumul de munca este foarte mare, destui producatori stau cu cafelele in depozite, neputand livra international.
Intr-o lege aprobata in fuga, la sfarsitul mandatului parlamentar, se precizeaza ca inspectia si clasificarea cafelelor se va face de fiecare fermier. Ceea ce lasa o usa larg deschisa contrafacerilor si afacerilor mai putin oneste, avand ca baza senzationala cafea hawaiana.
Hawaii Kona Extra este pe primul loc in topul personal, si mi-ar parea extrem de rau ca o asemenea origine sa se piarda datorita acelor ‘intreprinzatori’ ce vor profita de pe urma unei decizii cu iz de coruptie.
[private role=”ruolo”]http://www.cbsnews.com/8301-505245_162-57426105/hawaii-lawmakers-approve-coffee-labeling-changes/[/private]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *