World Barista Championship Live Score

Pentru ca rezultatele votului ce avea ca subiect unificarea SCAE+SCAA nu se publica, desi au trecut deja 2 zile de cand procedura (electronica-deci foarte rapida si exacta) de vot s-a incheiat, ziua de astazi ne “fericeste” cu doua stiri:
1. Barista Camp 2016 se va desfasura in orasul numit Parnu, in Estonia. Pe cuvantul meu daca inteleg ce naiba cauta astia de la SCAE intr-un oras de care nici Eurovisionul nu a auzit, la o temperatura de 10 grade in mijlocul lui octombrie. Ca pentru plaja nu s-au dus. Iar la pasari migratoare nu cred ca vrea nimeni din grupul ala sa se uite. Si atunci? Sa obligi oamenii sa ia avionul doar pana in Tallinn iar apoi vreo 2 ore cu un autobuz, sa ajungi intr-un oras de dimensiunea sectorului 2 din Bucuresti, cu o populatie ce incape fara probleme in aproape orice stadion din Liga 1 de fotbal, mi se pare o mare nesimtire. Dar na, stati sa vedeti cand ne unificam, prin ce catune vom ajunge….
2. World Barista Championship Live Score – in teorie treaba asta este misto. Pana citesti ca de fapt nu e live score, asa cum sunt prezentate scorurile la diverse competitii sportive pe cele 826 de site-uri de live-scoring, in timp real. Nuuuuuu. Ca noi, cei de la WCE – World Coffee Events, avem o alta definitie a ceea ce inseamna LIVE. Si nu inseamna in niciun caz “in direct”. Dupa ce juratii se vor duce in cabina de jurizare, dupa ce se vor pune de acord cu prestatia si notele concurentului, la final unu care se ocupa de centralizare o sa afiseze pe (probabil) ecranele din cadrul expozitiei, punctajul si locul pentru fiecare concurent ce a participat pana in acel moment. iar din punctul meu de vedere este un mare bullshit. Ca rahat e prea dur. Ideea unui astfel de concurs este ca toti pornesc cu sanse egale. Nu conteaza ca esti in prima sau in a doua zi, tu trebuie sa te focusezi pe prezentarea ta. La finalul celei de-a doua zile, se afiseaza lista cu notele tuturor si se trece la etapa urmatoare. De acum inainte, nu mai este asa. Din momentul in care primul concurent isi va termina prezentarea si nota lui va fi afisata, urmatorii mai au un stres in plus. Sa depaseasca acel scor. Si este posibil, doar pentru ca in urma tragerii la sorti, printre primii concurenti sa fie un mare si cunoscut barista (ce obtine un scor mare), urmatorii sa fie dezavantajati si mult mai stresati decat precedentii.
Aia prin birourile din Londra SIGUR fumeaza prea multa iarba. Altfel nu imi dau seama cum li s-a parut lor normala treaba asta. Sau unii care scriu texte pe internet sunt prea agitati si o iau razna uneori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *