Standart Magazine

La sfarsitul lunii ianuarie se implinesc 3 ani de la o excursie in Praga. Barista Roku, un eveniment ce depasea granitele Cehiei in ceea ce priveste participantii, reunea prajitorii de cafea, producatori de echipamente si multi barista intr-un singur loc. Am fost placut impresionat de calitatea vizitatorilor, de unii din expozantii prezenti si de minunata sala in care se desfasurau competitiile de barista. O sala in care oriunde ai fi stat ai fi vazut toata scena, iar daca erai cumva prea departe sa vezit cu proprii ochi ce se intampla la statiile de concurs, era un imens ecran unde se puteau observa toate detaliile. Dar astea chiar sunt detalii…..
In zona de mici comercianti, intre un stand care vindea rasnite Porlex si altul care comercializa ceva dulciuri, exista o masuta cu (de obicei) 2 persoane care prezentau o revista. Era primul numar din Standart Magazine, o revista editata in limba ceha, in format mic, cu o grafica exceptionala. Eram tentat sa o cumpar chiar daca nu intelegeam absolut nimic din niciun text publicat, dar Michal, editorul revistei, mi-a spus ca daca totul merge bine cu acel numar (aka vand suficiente copii pe plan local) vor reedita si in limba engleza. Si va dati seama ce bucuros am fost dupa nici o luna cand am primit un mail in care eram anuntat ca primul numar intr-o limba mult mai usor de inteles, a iesit din tipar.
Acum cateva zile am primit numarul 10. Din cauza evenimentelor de sfarsit/inceput de an, nu am apucat sa il citesc. Nu am apucat sa beau nici cafeaua de la Ditta Artigianale ce a venit in acelasi colet. Dar am simtit nevoia sa scriu despre aceasta revista mai ales ca stiu ca in Romania e prea putin cunoscuta. Da, o puteti comanda si din Romania, de la Pressco sau direct de la ei de pe site. Stiu, e “scumpa”. Majoritatea celor cu care am vorbit, mi-au spus acest lucru. Inteleg, cu 50 de lei se pot cumpara 4 beri artizanale sau 2 burgeri deliciosi, fabricati in Romania si banii “raman” in tara. Dar aici nu e vorba de unde se duc banii sau cat de plin e stomacul. E pentru placerea sufletului si multumirea creierului cand stai in coffee shop-ul preferat citind o revista fenomenala despre lichidul din ceasca din fata ta.
PS: intr-o lume in care digitalul pare ca e rege, in care publicatii (tot despre cafea) se inchid, cred ca avem o oarecare obligatie ca oameni ce lucram sau beneficiem de acest produs minunat, cafeaua, sa sustinem prin mijloacele pe care le avem la dispozitie, orice efort ce promoveaza calitatea.

Articolul este postat in categoria: Picaturi. Apasa pe Picaturi pentru mai multe articole cu subiecte asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *