Acest articol apartine categoriei: Cafenele si a fost scris in 25 February 2013

Am scris despre deschiderea unei noi cafenele Second Cup in acest articol. Sambata am avut prilejul sa ‘gust’ din experienta canadienilor. Si imi pare rau. Nu neaparat pentru cei 50 de lei cheltuiti ci pentru ca eu chiar doream ca aceasta cafenea sa fie altfel.
La ora 13’30 erau doar 3 mese ocupate. Un angajat Second Cup statea plictisit la o masa inalta. O alta angajata dadea cu piciorul intr-un balon prin cafenea.
20130225-122829.jpg

Comand un espresso si un butternut latte. Dupa 5 minute vine comanda. Nu ma intelegeti gresit, 5 minute e o perioada acceptabila de timp pentru o comanda. Ce nu este acceptabil este sa ajunga la client un espresso cum il vedeti in prima fotografie. Cantitativ pare corect, am cerut ‘scurt’ la intrebarea ‘scurt, mediu sau lung?’, dar rezultatul din ceasca e dezamagitor. Lipsa cremei plus un gust ars in gura sunt indicii clare de un shot ratat. Sa mai adaug faptul ca nu am primit apa?

20130225-122427.jpgDespre latte nu pot spune foarte multe, fetelor le-a placut din cauza ca a fost dulce. Eu l-am gustat si mi-am ars limba din cauza temperaturii ridicate a lichidului. Daca stam sa ne gandim un pic, temperatura unui espresso nu poate sa fie de 90 de grade decat daca e ceva foarte gresit setat la masina preparatoare. Laptele in schimb poate fi incalzit la temperaturi ridicate, cu pierderi mari pe partea de ‘dulce’ si prin gustul final. Dar asta se aranjeaza prin adaugatea de siropuri, nu?
20130225-122613.jpg

Am hotarat sa mai acord o sansa. Am comandat un cappuccino. Cel mai mic posibil. Am primit o bautura la fel de fierbinte ca si latte-ul, fara o definitie clara in gust a cafelei, iar vizual pare ca acest preparat a fost realizat de un masina automata, nu de un om.
In concluzie, daca doriti sa beti un espresso sau cappuccino corect preparate si servite, Second Cup nu este cea mai buna alegere. Pentru iubitorii de mult zahar si siropuri si portiii extralarge, poate fi o varianta, desi Starbucks e mai atragator.

One thought on “Second Cup este o cafenea dezamagitoare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *