matt-colonna
O cronologie a unor evenimente ce se leaga pe masura ce timpul trece:

 • 1. In anul 2012, JAB Holding cumpara pentru aproape 1 miliard de dolari, Peet’s Coffee and Tea, precursorul Starbucks, cel care a asigurat cafeaua in primul an de functionare al gigantului actual.
 • 2. In data de 6 octombrie 2015 Peet’s Coffee and Tea cumpara Stumptown Coffee Roasters. Parea ca un jucator important vrea sa “atenteze” la suprematia Starbucks prin cumpararea unui brand foarte cunoscut celui de-al “treilea val”.
 • 3. In 24 octombrie 2015, in cadrul La Marzocco Out of The Box 2015, Matt perger prezinta “The death of the death of barista”. Si introduce “Intelli(gentsia) Stump(town) (Blue)Bottle”, o companie fictiva ce o sa aiba o problema in anii urmatori. Iar rezolvarea acelei probleme o sa fie o masina superautomata de espresso care se va ocupa de producerea bauturilor (mentinuta in parametrii de barista focusati pe calitate) iar bauturile ce necesita latte-art vor fi livrate de catre social barista. Iar el cumva lucreaza in dezvoltarea unei asemenea masinarii.
 • 4. Peet’s Coffee and Tea anunta in data de 30 octombrie ca a ajuns la un acord pentru cumpararea Intelligentsia Coffee. Un alt reprezentant al cafelei de specialitate “cade prada” capitalismului.
 • 5. In 7 decembrie 2015, JAB Holding cumpara Keurig Green Mountain, cel mai mare jucator de pe piata capsulelor de cafea, pentru 14 miliarde de dolari.
 • 6. Pe 23 decembrie, Maxwell Colonna Dashwood, publica un articol pe site-ul sau in care anunta ca a testat cafeaua lui in niste capsule si au fost reactii pozitive iar de la anul sa ne asteptam ca si noi sa le putem consuma.
 • Trageti voi singuri concluziile

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *