Daca deschid dulapurile cu “chestii pentru cafea” din bucatarie, gasesc 6 cantare. De la cel ‘clasic’ Hario, trecand prin modelele Brewista Smart scale si terminand cu cele de la Acaia (Pearl si Lunar), toate stau cuminti si asteapta sa fie folosite. Cu putin noroc, ar fi fost 7, dar proiectul VOOM scale de pe Kickstarter a picat. Timpul nu e insa pierdut, un nou cantar destept isi va face aparitia in curand: Hiroia (Hario) Jimmy. Hiroia este o divizie a celor de la Hario care are ca scop producerea de noi produse care sa fie conectate sau conectabile la (prin) internet.

Prima chestie iesita din mana geeks-ilor astia a fost un brewer semi-automat: Samantha Brewer. Acum au ajuns si in zona cantarelor inteligente prin acest Hiroia Jimmy. Din film putem vedea ca va putea fi controlat printr-o aplicatie de mobil si ca are o implementare si pentru Apple Watch. Nu apare nimic legat de alte detalii ale extractiei (cum pot fi gasite in aplicatia celor de la Acaia) dar probabil ca acestea sunt doar chestii software ce se pot adauga sau modifica pe parcurs.
Evident, cea mai catchy treaba e desprinderea ecranului de baza cantarului, astfel display-ul putand fi pozitionat in alta parte decat zona de cantarire. Doar pentru acest feature, eu nu as da banii pe el. In primul rand ca nu ii ajuta cu nimic pe cei ce au timer incorporat in espressor. Si daca pui display-ul undeva mai sus de tava unde se afla cestile in care se extrage cafeaua, va trebui sa “dai din ochi” sus-jos pentru a privi extractia, apoi timpul, apoi extractia…. Cei ce il vor folosi pentru brew, vor dori sa vada si apa turnata si cantitatea, deci nu vor schimba pozitia ecranului. In al doilea rand, aceasta modularitate implica riscul producerii de accidente, daca cele doua elemente nu sunt prinse suficient de bine intre ele.
Ca si build quality sper sa fie mult mai bine gandit/finisat/proportionat decat varianta 2 a cantarului clasic de la Hario, pe care il consider un semi-fail. Si acum, teaser-ul:

One thought on “Hiroia (Hario) Jimmy scale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *