Doua despre SCAE

Una buna si cealalta nu prea.
Incepem cu raul: anul trecut, taxa de membru SCAE (Europa, nu Romania) era de 85 de euro. La care se adauga TVA si ajungem la 102 euro. Plus o taxa de transfer bancar de 25 de euro, suma totala ajunge aproape de 130 de euro. Primesc un mail pentru reinnoirea calitatii de membru cu aceleasi costuri ca acum un an de zile. Nu vreau sa se ajunga ca la abonamentele pentru mobil cand ajungi sa te tocmesti cu operatorul din ce in ce mai mult in functie de vechimea ‘in retea’ dar…..Din 2013 a mai fost introdusa o categorie de membership, coffee lover, unde taxa este de 30 de euro. Iar taxa pentru barista a scazut la 75 de euro (plus tva).Si atunci, daca nu obtinem discount-uri pentru vechime, de ce suntem totusi luati de prosti si facturati cu sumele de anul trecut cand acum sunt mai mici? Nu stiu daca acest mod de lucru se aplica celor din tarile astea ‘foarte bogate’ din est sau este ceva general. Poate unii au platit si in acest an taxa de anul trecut, fara sa isi dea interesul prea mult, avand o mare incredere in aceasta ‘institutie’. Stiu cam care ar fi raspunsul din partea lor daca le-as solicita o informare, asa ca nu imi mai bat capul.
scae2013_1 scae2013_2

Vestea buna vine de la SCAE Romania: pentru cei interesati de competitia WBC 2014 (World Barista Championship) din Romania, este ca cei 6 finalisti din 2013 au dreptul de a participa direct in etapa finala a concursului din 2014, nemaifiind necesar sa treaca prin calificari. Si aceasta decizie nu este buna doar pentru cei 6, ci si pentru cei ce doreau sa participe dar aveau o retinere in a concura inca din calificari impotriva unor oameni cu o experienta mult mai mare.
Si pentru ca vorbim de regionale, castigatorii etapei barista din Constanta sunt: Eric Sebastian, Barbulescu Catalin si Alexandru Buimac pentru WBC iar pentru latte art: Cosmin Constantin Costache, Claudiu Strimbeanu, Gabriel Plingu si Cristian Cocot. Urmeaza etapa de la Iasi, la Palas Mall, intre 26-29 septembrie.

One thought on “Doua despre SCAE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *