(null) Dupa ce trece nebunia celor “20 de ani” incepi sa calculezi foarte bine posibilitatile de a pleca la munca in strainatate. Sau cel putin asa ar trebui. Pe cei care nu stiu sa faca doua adunari mizeaza Costa Coffee sa ii prinda intr-un contract dubios, pentru o locatie din Kuweit.
Haideti sa vedem cum suna anuntul:

Cerinte:

Experienta de minimum 2 ani in domeniu;
Diploma care certifica calificarea de barman;
Cunoasterea limbii engleze este obligatorie;
Abilitati excelente in lucrul cu clientii si de comunicare;
Dorinta de relocare in Kuweit;
Pasionat de training-uri si coaching-uri si capabil sa le organizeze pentru noii angajati.

Pana aici, nimic de obiectat, doresc oameni ce au in acest moment o experienta in domeniu care sa fie dispusi sa ii invete si pe altii daca este necesar. Problemele apar atunci cand citesti ce “beneficii” vei primi in cazul in care primesti job-ul.

Beneficii:

Contract de munca full time;
Salariul net lunar este de 250 KD (850 USD) plus comision;
Concediu platit – 30 de zile calendaristice pe an;
Viza, permisul de munca, biletul de avion catre Kuweit si cardul de sanatate sunt oferite de angajator;
Compania ofera cazare pentru primele 3 luni de la inceperea activitatii.

Conform unui site citat chiar in portalul angajatorului, salariul mediu in Kuweit este de 2355$. Oricat de mari ar fi posibilele comisioane din anunt, sansele sa mai castigi inca 1500$ sunt extrem de mici. Asa ca ramai cu cei 850$ initiali. Dar ce te faci dupa cele 3 luni in care in teorie esti cazat gratuit, cand chiria pentru o garsoniera este de 800$ ?!?!
Ce te faci daca vei gasi un loc de munca mai bine platit, dar fara sa ai certitudinea ca poti sa si pleci de la Costa Coffe, ei fiind cei ce ti-au obtinut permisul de munca si viza.
Ce te faci daca nu poti suporta umiditatea aia de 85% si temperaturi de 35 de grade celsius si vrei sa pleci “acasa in Romania” in conditiile in care un bilet de avion costa 400$?
Plus alte costuri si chichite bagate intr-un contract ce la un moment dat iti va fi foarte greu de refuzat dupa ce cheltuieli vei fi facut ca sa devii eligibil pentru post.
Asa ca dragi oameni ce doriti sa lucrati in zona aceasta, nu mai cautati aurul in tari straine. Faceti cursuri pentru dezvoltare, dezvoltati-va meseria ca pe o pasiune, pasiunea cautati-o in angajatorii locali. Si atunci veti vedea ca vin si beneficiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *