• S-au terminat si campionatele de barista pe anul asta. Vazute de la niste mii de kilometri distanta, prin prisma unor transmisii mai mult decat jenante pe livestream, au fost la un nivel scazut. Brazilia a fost o solutie de avarie, dupa scandalul Dubai, poate pentru industria locala a meritat. Am cautat fotografii “din public” de la concursuri. Un cadru mai larg. Ceva care sa arate ca exista totusi un interes din partea vizitatorilor. Nimic. Si numarul spectatorilor poate fi ghicit usor dupa volumul si intensitatea aplauzelor din timpul rutinelor sau din prezentarea finala. Mai bine spus, lipsa lor. Se spune ca la fotbal meciul este in primul rand pentru cei de pe stadion si apoi pentru cei ce il urmaresc la televizor. Ei bine, in cazul ‘nostru’ cred ca cel mai mic numar de oameni online pe livestream a depasit numarul celor prezenti fizic. Ca sa va faceti o idee cam ce as fi dorit, in imaginea alaturata se pot vedea (partial) spectatorii prezenti la campionatul din Amsterdam.
  •  

  • Castigatorii sunt:
    World Brewers Cup: Locul 1 = EMI FUKAHORI (Elvetia); Locul 2 = REGINE WAI YEE BENG (Malaezia); Locul 3 = STATHIS KOREMTAS (Grecia); Locul 9 = GABRIEL CAROL (Romania)
    World Coffee in Good Spirits: Locul 1 = DAN FELLOWS (UK); Locul 2 = MANOS MAMAKIS (Grecia); Locul 3 = DANNY WILSON (Australia); Locul 6 = DAN BACAINTAN (Italia); Locul 17 = ISTVAN PONGRACZ (Romania)
    World Latte Art: Locul 1 = IRVINE QUEK SIEW LHEK (Malaezia); Locul 2 = MICHALIS KARAGIANNIS (Grecia); Locul 3 = LIANG FAN (China); Locul 14 = SEBASTIAN IOAN FARCAS (Romania)
    World Cup Tasters: Locul 1 = YAMA KIM (Australia); Locul 2 = NIELS TE VAANHOLD (Olanda); Locul 3 = WALTER ACEVEDO (Columbia); Locul 28 = ZANA DRAGNEA (Romania)
  •  

  • Si pentru ca a fost si finala World Aeropress Championship in Melbourne, Australia hai sa ramana scris si castigatorii acesteia. Locul 1 = Carolina Ibarra Garay (USA); Locul 2 = Xiaobo Zhang (China); Locul 3 = Evgeni Pinchukov (Belarus). Din ce spun organizatorii, au fost peste 700 de oameni prezenti. Din fotografia alaturata, as spune ca au dreptate. Cafea, bere, muzica, distractie. De ce nu?
  •  

  • Daca veti da click pe denumirile competitiilor de mai sus, veti putea accesa clasamentele complete. Din cea de la brewers cup va puteti face o idee despre cat de fucked up este sistemul actual de notare. Juratii nu sunt niste roboti. Nu sunt cantare ce pot fi verificate cu o greutate etalon. Nu sunt aparate radar ce pot fi testate de catre o terta autoritate pentru a certifica rezultatul. Nu. Sunt oameni. Si prin definitie, suntem cam inexacti. Nu neaparat ca nu vrem, dar na, astia suntem. Si atunci, un sistem de notare ce diferentiaza doi concurenti la zecimi de punct, e dezastruos. E necesar la atletism, la cursele de 100m unde trebuie o fotografie ca sa iti dai seama cine a castigat, dar la concursurile de barista? Cum sa justifici diferente de 0,18 puncte? Sau de 0,87 puncte — diferenta ce i-a lipsit lui Gabi sa ajunga in finala? Am mai avut un rant despre cele 100 de puncte diferenta la WBC. Poate sunt prea pretentios?
  •  

  • Concurentii din Romania trebuie felicitati de catre toata lumea. I-am vazut ‘in direct’ si au fost super tari. Asa cum a fost si reprezentantul Italiei, tot un roman, Dan Bacaintan, care a demonstrat ca poti ajunge in finala cu 3 ingrediente si o rutina simpla, dar un concept bun.
  •  

  • Mai avem niste emotii, in Ianuarie, cand se va desfasura World Coffee Roasting Championship, iar apoi o luam de la capat, pana la Boston 2019 nu mai este mult.
  •  

  • Jimmy, noul cantar de la Hario / Hiroia adus in discutie in acest articol, este disponibil la precomanda. Pretul de lista este 400 de euro. Good luck with that!
  •  

  • Coca Cola angajeaza Coffee Asset Specialist. Mi-ar placea ca cineva sa imi traduca in romana ce anume inseamna responsabilitatile acelui job.
  •  

  • De 3 ani de zile particip la o share-uire internationala de cafea: Third Wave Wichteln. Ideea e simpla: te inscrii pana pe 7 decembrie prin formularul de pe site. Apoi astepti sa ti se aloce o alta persoana (eu am nimerit mereu din tari destul de indepartate) careia sa ii trimiti cafeaua (ce trebuie sa respecte niste reguli stricte). Apoi platesti minim 80 de lei pe transport si astepti ca pana de craciun sa primesti la randul tau un pachet (sau mai multe) de la altcineva.
  •  

  • Cafeneaua Beans & Dots se transforma intr-o cafenea vieneza timp de o saptamana, intre 5 si 11 decembrie, in colaborare cu Austrian Airlines. Site-ul oficial cafea.austrian.com inca nu a pornit, dar probabil va fi activat cand incepe campania de promovare oficiala. Tinand cont ca cei de la Beans sarbatoresc 2 ani de la deschidere pe 10 decembrie, treaba asta cu ‘vienezii’ e cam ciudata, dar asteptam sa vedem detaliile.
  •  

  • Dupa multe editii desfasurate in Cluj, Narcoffee Roasters aduc in Bucuresti Cops & Narcos having coffee
  •  

  • Daca ati citit ‘stirea’ cum ca rapperul IceT nu a baut niciodata cafea pana la varsta de 60 de ani, aveti acum si continuarea: o reclama la o aplicatie tip Tinder, Coffee meets bagel. Ori a ajuns foarte jos, ori aia au platit foarte bine.
  •  

  • Si daca tot vorbim de platit foarte bine, acum cateva zile s-a desfasurat Masterpieces by Daterra, o licitatie internationala ce a avut ca “invitat special” cafeaua cu care Emi Fukahori a castigat Brewers Cup, Laurina Semi-Carbonic Maceration. Pretul platit a fost de 270 de euro pentru fiecare kilogram. Si nu au fost decat 75 de kilograme disponibile. Ce mi se pare interesant este ca acest pret a fost platit de Mare Tera, un trader care nu e prea activ in zona de specialty. Sau poate asta e semnalul ca a mai intrat un jucator in hora. Intr-un an in care s-a tot discutat despre preturile extrem de mici pentru cafeaua verde, e o realizare imensa sa obtii intr-o licitatie, chiar si cu loturi extrem de mici, 10 bid-uri castigatoare de peste 100 de dolari pe kilogram.
  • Related Post

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *