• Pentru pasionatii de gadget-uri inca nelansate, am doua propuneri de pe Kickstarter: FrankOne: The First One-Touch Specialty Coffee Brewer si Coffee Cubes. Nu voi baga bani in ele, dar na, fiecare face ce doreste.
  • O chestie evidenta, dar neacceptata de ‘industrie’: certificarile (de exemplu Fairtrade sau Rainforest) nu afecteaza pozitiv viata fermierilor. Wow! Si eu chiar credeam ca daca e pe eticheta o broscuta, producatorii se lafaie in puf.
  • Pe de alta parte, cei de la Rainforest Alliance au o campanie care urmareste cresterea brandului pe social media, treaba mascata printr-un concurs ‘dragut’. Jenant, dar ce nu face omul pentru niste premii?
  • Cei de la Sprudge s-au gandit mai bine si si-au data seama ca fara acoperirea campionatelor de barista din Statele Unite si mai ales fara accesul direct la World Barista Championship 2019 si World Brewers Cup 2019 din (surpriza) Boston (USA) sunt pe minus, au decis sa se reintoarca ca media parteneri ai World Coffee Events.
  • Dar stati! Ca la organizatiile astea (WCE, SCA) nu e totul roz. Il mai stiti pe Stephen Leighton, nu? Omul e probabil printre cele mai cunoscute figuri din industrie. Si a vrut si el sa fie NOMINALIZAT pentru alegerile board-ului SCA. Nominalizat? Exact! Nici macar nu l-au acceptat pe lista cu cei ce vor cere voturile membrilor! Practic, toate indemnuri din mailurile primite cu “Implica-te!, Ajuta!, Ofera-te voluntar!” sunt bullshit-uri. Intamplarea face sa cunosc doua persoane din ‘lista scurta’. Sunt oameni de treaba, ok in meseria lor, dar atat. Nu au nici experienta, notorietatea sau indrazneala lui Steve. Sunt aproape niste Viorica Dancila pentru actualii bosi ai organizatiilor.
  • Dar daca totusi doriti sa ii cunoasteti, astazi, 17 septembrie – ora 17’00, va avea loc un webcast cu candidatii. Va inregistrati urmand link-ul asta
  • Kaufland vinde (probabil) cea mai ieftina cafea: 7 lei pentru 500 de grame. Robusta 100% dar cand “cafeaua e cafea”, ce mai conteaza?
  • Cineva a incercat sa faca cafea la sous vide. Nu detin un asemenea aparat dar promit sa replic experimentul in curand.
  • Oare cum poti da 39 de dolari pe chestia asta numita Palmpress cand un Aeropress este mai ieftin si categoric mult mai bun? Nu stiu, dar cica intr-o luna au vandut 700 de bucati
  • Da, probabil stiti deja ca cei de la Coca Cola au cumparat Costa Coffee. Ce s-a spus mai putin este cat de mult inseamna Costa in ‘lume’. Si de fapt cam unde bat cei de la Cola: spre China! Care este, dupa UK, cea mai buna piata cu cele mai multe cafenele deschise. Dar ce m-a frapat pe mine, este tara care se gaseste pe locul 4. Pana nu am citit aici, nu as fi crezut: Polonia. In conditiile in care polonezii au oficial cam acelasi consum de cafea pe cap de locuitor ca Romania, ei au parte de 147 de cafenele Costa. Noi, fix zero. Ma rog, nu e o pierdere foarte mare, dar totusi, e clar cum suntem priviti din afara.
  • OMV Petrom vinde minim 70 de tone de cafea pe an.
  • Starbucks deschide noi locatii in Bucuresti: langa Tribunalul Bucuresti, in cladirea Day Tower; in Piata Victoriei unde a functionat pana acum o perioada Meron; in Pipera in cladirea Globalworth Campus. Iar Sibiul primeste a doua locatie Starbucks in cladirea Plaza 35. Si tot in Sibiu, ajunge (probabil) franciza 146 I love Coffee.
  • Fara legatura cu ce se intampla in piata noastra (sau poate nu?), lantul de cafenele Fika din Statele Unite, s-a declarat in faliment
  • Data viitoare cand cineva va spune despre Illy sau Lavazza ca nu urmaresc decat profitul prin cafea proasta, sa ii spuneti ca datorita parteneriatului dintre cele doua companii italiene, plus o armata de cercetatori, acum avem GRATUIT disecarea genomului de cafea red bourbon. Fisierele sursa le gasiti aici. Daca nu stiti cu ce se deschid fisierele fasta (si cum se interpreteaza), nu va mai bateti capul.
  • Related Post

    2 thoughts on “Coffee news #15”

    1. Nu va trebuie sous vide, daca aveti un kettle capabil sa face ce scrie acolo:
      “Brew in a 68 C (154 F) hot water bath for two hours”
      Preparati un frech press cu concentratia din articol si puneti-l la un bain-Marie de 68 grade 2 ore.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *