• Incepem cu una trista: Black Eye Coffee s-a inchis! Deschisa la sfarsitul anului 2013, a fost una din cafenelele in care puteai sa bei o cafea buna. Nu stiu ce s-a intamplat in ultima perioada de nu au mai mers lucrurile, poate si concurenta ce vinde o cafea cu lapte plus un croissant cu 6 lei sa aiba ceva de a face sau faptul ca vine vacanta de vara
  • O noua oportunitate de a invata de la niste oameni cu rezultate exceptionale pe plan international: Petra Vesela si Gwilym Davies. Invitati de Origo, in data de 26 Iulie 2018.
  • Tot de Origo organizat, prima editie Creators Cup Bucharest. Competitia asta e mult diferita fata de celelalte concursuri din lumea cafelei. In primul rand pentru ca, cafeaua nu e chiar pe primul plan. Ci dispozitivul cu care o prepari. Asa ca daca v-ati gandit la un moment dat la un device cu care sa extrageti ceva din boabele alea de cafea proaspat prajita, acum aveti ocazia sa il scoateti in lume. Se intampla pe 8 septembrie, detalii aici
  • Septembrie va fi o luna aglomerata: in 22 septembrie, in cadrul True Artisan Cafe, se intampla editia numarul 3 din Campionatul national de aeropress 2018. Sper ca stiti ca norocosul castigator va merge in Australia la World Aeropress Championship, da?
  • Piata de cafea mondiala e intr-o mica criza: productie scauta comparativ cu anul trecut, exporturi scazute per total, preturi scazute la vanzare. Cam nasol.
  • Grecii de la Gregory’s s-au decis ca totusi e bine in Romania si se intorc. Nu ma intereseaza foarte tare stirea asta, ca nu e ca si cand ar folosi cafea proaspat prajita, dar ma amuza, ca si la altii, ca vin cu planuri de dezvoltare de tot rasul. In momentul lor trecut de glorie, aveau 10 locatii. Acum viseaza la 80 locatii in 5 ani. Yeah right!
  • Vad tot felul de prostii share-uite pe facebook despre/cu cafea. Unele banale, altele fara substanta. Iar cand cineva este laudat intr-o revista internationala, liniste. Ma bucur enorm ca cei de la Hedone au ditamai articolul dedicat companiei lor, mi-au placut cum s-au prezentat la Host 2017, iar rasnita lor pentru acasa se pare ca e “ceea ce trebuie” (din auzite, nu am testat). Cititi si keep calm!
  • O reactie asemanatoare a ‘comunitatii’ am observat si in cazul interviurilor lui Radu. Videoclipul cu Paul de la Boiler Coffee Shop a strans 100 vizualizari iar cel cu fucking campionul mondial Sasa Sestic are 50 de vizualizari. Cam atat putem, nu?
  • In Seattle, au fost interzise paiele si scobitorile din plastic. In Romania nu putem face nici macar reciclare selectiva. Sunt curios cand vor intra in vigoare directivele europene, cum o mai cotim.
  • Un articol ce incearca sa ne faca sa credem ca pentru planeta e mai bine daca vom consuma cafeaua instant, ce este plimbata si procesata de nenumarate ori, fata de cafeaua boabe. Fiecare il citeste in nota proprie.
  • Dar daca doriti sa vedeti ce inseamna cu adevarat relatii corecte si sanatoase, cititi raportul celor de la Coffee Colective. Un exemplu de urmat pentru orice prajitorie/cafenea.
  • Un reportaj video cretin despre cum sa economisesti bani intr-un coffee shop. Implica impartirea unui latte in 2 pahare mai mici 🙁
  • Sigur ati auzit ca in California un judecator a decis prin decizie oficiala cum ca, cafeaua provoaca cancer. Intre timp, dupa ce s-au studiat peste 1000 de rapoarte ce aveau legatura cu subiectul, s-au hotarat sa dea o noua decizie prin care sa spuna ca de fapt nu provoaca nimic (legat de cancer).
  • O initiativa “interesanta” a celor de la Coffee 2 Go: au creat un frappe cu proteine. Ce ma deranjeaza este aducerea in prim plan a unui medic ce ne spune ca e bine ca cele 23 de grame de proteine vin cu doar 200 calorii. Pai domnule doctor si stimati inventatori, nu mai bine mananc o conserva de sardine care pe langa faptul ca are aceleasi valori ale ravnitelor proteine, e si mai ieftina decat bomba aia cu robusta?
  • Lavazza isi promoveaza noul centru de training prin toate blogurile de specialitate. Dar na, agentia stie sa faca afisari.
  • La final, una mai veche: cum sa nu faci client service cand lucrezi intr-o cafenea.
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *