Coffee news #13

A trecut ceva timp de la precedenta serie de stiri, dar stiu ca si voi ati fost ocupati.

  • Sasa Sestic ajunge in Romania pentru a-si prezenta cartea, The Coffee Man, invitat de catre First Coffee. Se intampla pe 15 iunie, detaliile urmeaza sa soseasca pe pagina evenimentului.
  • Un roman isi prepara o cafea la moka pot intr-o parcare din Franta. Sariti direct la minutul 6
  • O multime de cafenele cauta barista in Bucuresti. Lista cu posturi disponibile o gasiti aici
  • Pentru ca pot, iar seria de Illy in cutii ready to drink este infioratoare, au decis ca e timpul pentru cold brew. Sper sa le iasa mai bine de data asta.
  • Sper sa le iasa acel cold brew la cutie, cel putin la fel de bun ca reclama asta realizata ca un film cu Andrea Bocelli
  • Comedians in cars getting coffee revine la Netflix din 6 iulie
  • In America, Starbucks creste preturile produselor. Iar oamenii sunt surprinsi de chestia asta. Poate asa afla ca acest ‘fruct’ nu e o chestie constanta si nelimitata in timp.
  • Si tot ‘la ei acolo’, numarul cafenelelor Starbucks a depasit numarul restaurantelor McDonalds. Asta ca sa nu ne mai intrebam de ce a platit Nestle 7 miliarde de dolari ca sa poata vinde produsele celor de la Starbucks.
  • Un algoritm ce iti va spune cat si cand sa bei cafea, urmeaza sa fie prezentat de ‘cercetatorii americani’
  • Cum au vazut cei de la European Coffee Trip experienta CoLab Bucuresti 2018, o gasiti urmanda acest link
  • De parca matcha latte nu era de ajuns, acum exista si broccoli latte.
  • Dupa ce a castigat licitatia pentru o cafenea din parcul tatarasi din Suceava, castigatorul si-a dat seama ca 3700 de euro lunar sunt cam multi bani si ca nu o sa faca profit niciodata. Asa ca si-a contestat ‘victoria’ si a obtinut reluarea licitatiei prin alta metoda.
  • Iar in Shanghai, exista deja un robot ce serveste bauturi vizitatorilor dintr-un mall. Din filmul asta, nu ma impresioneaza deloc. Nici macar cele minim 100 de sticle cu arome de deasupra masinariei. Dar prajitorul ala Stronghold din partea stanga, e intrigant.
  • 2 thoughts on “Coffee news #13

    1. Renato Aranghelovici says:

      Putem discuta mai multe de Stronghold, privat sau public, cum doriti, nu e asa de fioros cum pare, mi-am facut ceva similar, doar ca e cu circulatia fluxului de aer pe dos.
      Se pot face multe daca gasesti cineva care sa lucreze in inox fara sa iti ceara o avere…

      • EV says:

        Ah nu, ca nu ma impresioneaza echipamentul in sine, e interesant ca l-am integrat in tot ansamblul ala robotic. El prajeste, apoi boabele sunt duse in silozurile de sus, apoi coboara in aparatele alea automate ce sunt comandate de aplicatia pentru clienti. Interesant dar inutil. Momentan.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *