Coffee news #10

Desi (unele) intarziate, merita totusi mentionate:

  • Victoria Arduino Black Eagle ramane in continuare espressorul oficial pentru competitiile de barista organizate de World Coffee Events. Mahlkonig Peak si EK43 continua si ele ca rasnite agreate. Ce e funny, este ca ei anunta ca cei ce au fost alesi (ii puteti vedea pe toti in imaginea alaturata) sunt doar in stadiul de qualified sponsors. De acum trebuie sa vina si sa spuna cate echipamente le dau, cati oameni trimit la competitii si mai ales cati bani varsa in conturile WCE. Si daca nu se inteleg? Eh, deja sunt intelesi, cei de la Nuova Simonelli au trimis un email in care ne anunta ca se bucura de continuarea colaborarii pana in (macar) 2020. Pentru diversitate si dorinta de inovatie, mi-ar fi placut alte masinarii pe mesele alea de competitie, dar na….
  •  

  • Si ca sa ramanem in zona competitiilor, daca te crezi tare in ibric, te poti propune ca reprezentant al Romaniei pentru viitorul World Cezva/Ibrik Championship 2018 ce va avea loc in, evident, Dubai. Da, pentru a participa nu mai este nevoie de o competitie nationala, ci se merge pe o propunere din partea oficialilor fiecarei tari ce doreste sa isi trimita un reprezentant.
  •  

  • Rubens Gardelli a devenit noul campion mondial al World Coffee Roasting Championship. Din informatiile pe care le detin, in Bucuresti, ii puteti gusta cafeaua la Steam Coffee Shop si Vanfruct. Din pacate, reprezentanta romaniei, Katy Beatrice nu a reusit sa depaseasca locul 20. L-a intrecut insa pe concurentul din Grecia si in urma exemplelor din ultimii ani, astora nu le place ultimul loc. Presimt un push major al grecilor in anii urmatori pentru a castiga si aceasta competitie. Alaturat aveti clasamentul final.
  •  

  • Esquires Coffees isi anunta intentia de a investi in Romania in colaborare cu Cristian Stefanescu (din ce spune articolul initial, un fost francizat de succes al Gloria Jean’s). Iar eu m-am prapadit de ras cand am citit ca astia vor sa deschida 45 de cafenele in Romania. Bai baieti, pai voi aveti in 7 tari 130 de locatii si va laudati ca deschideti 45 in minunata noastra tara? Hahahahhaaa. Cui ajuta laudarosenia asta? Nu mai bine vedeti daca va descurcati cu una singura si apoi incepeti cu planurile de viitor? Nu de alta, dar au mai fost unii care aveau 300 de cafenele in intreaga lume si au plecat dupa 1 an de la deschidere.
  •  

  • Cica afacerile din centrul vechi al minunatei capitale vor avea voie sa detina terase si in timpul iernii. Au motivat ca fumatorii sunt si ei oameni si trebuie sa fie ajutati in viciul lor prin amenajarea unor spatii decente. Iar mie decizia asta mi se pare ireala. O data pentru ca trebuia implementata imediat dupa legea care interzicea fumatul in spatii inchise (nu dupa 2 ani) dar mai ales ca terasele alea faceau bani pentru stat de doua ori: o data prin impozitele de inchiriere a spatiului public si apoi din (teoretic) impozitul pe care patronii il plateau in urma incasarilor mai mari. Dar la fel de ireal mi se pare limitarea deciziei doar la o anumita zona a capitalei. Pai aia cu terase in alte zone de ce sa nu beneficieze?
  •  

  • O decizie ciudata a celor din USA: au hotarat ca tara de origine a cafelei prajite va fi data de locul de prajire si nu de tara unde a crescut copacul ce a produs bobul de cafea.
  •  

  • La un moment dat, pentru ca alte metode nu erau, elevii mancau creta pentru a-si induce o stare de rau si a avea motiv sa plece de la scoala. Doar ca acum, avand atatea posibilitati, ei se intreaba daca merge smecheria si mancand pasta de dinti cu cafea
  •  

  • Acum ceva vreme, compania 5 To Go Romania anunta ca va comercializa produse cu 10 lei in categoria Plus. Decizia mi se pare corecta, mai ales ca de la un punct, profitul devine mult prea mic in cazul produselor de 5 lei (in conditiile pastrarii calitatii). Exemplul concret de reactie adversa a pietei vine din Israel, unde o afacere asemanatoare ce vindea cafeaua cu 5 shekeli (6,5 lei) a avut de suferit financiar cand a scumpit cu 1 shekel produsul si a fost nevoita sa revina la pretul initial.
  •  

  • In cadrul Host 2017, Nuova Simonelli a prezentat un brat robotizat care primea comanda de o cafea, se rotea, se balanganea, apasa pe butonul unui superautomat si livra dupa un timp un pahar cu produsul gata de consum. Nimic revolutional pana aici. Dar ce spuneti de un robot care tine un portafiltru, il duce sub o rasnita, tampeaza, il monteaza in masina traditionala de espresso si apoi serveste comanda? Iar daca, in urma monitorizarii constante a unor parametrii, iese din niste limite stabilite de programatori, se apuca sa refaca bautura. Doar in Melbourne momentan.
  • Articolul este postat in categoria: Stiri. Apasa pe Stiri pentru mai multe articole cu subiecte asemanatoare

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *