Acest articol apartine categoriei: Picaturi si a fost scris in 30 July 2014

cannabissimo_coffee In competitiile de barista, pe langa clasicele 4 espresso si 4 capuccinno, concurentul trebuie sa prepare si 4 bauturi creatie proprie. Nu ai voie sa folosesti alcool sau substante ilegale. Insa semintele de canepa nu sunt considerate ilegale. Iar la anul, in Seattle, la World Barista Championship se poate folosi si marijuana (daca ii convingeti pe jurati ca sunt bolnavi si ca au nevoie de tratament).
In articolul despre cafeneaua Tucano deschisa in Bucuresti, aminteam despre canabis coffee. Si eram impotriva asocierii cafelei cu tipul ala de ingredient prin inducerea intr-o oarecare eroare a consumatorului.
Iata insa ca cei de la Tucano Coffee nu sunt singurii (deja) pe piata asta. Facebook-ul si email-urile au fost invadate de Cannabissimo Coffee. Doar ca acum semintele de canepa nu mai sunt adaugate ca o pudra peste produsul final (asa cum se intampla la Tucano), ci sunt rasnite si amestecate cu cafeaua (90% arabica si 10% robusta – dupa declaratiile lor).
Nu ma pronunt asupra eticii si calitatii acestui preparat, ci vreau doar sa citez o fraza de pe pagina oficiala www.cannabissimo.ro si trageti voi concluziile.

Acum, iubitorii de cafea se pot bucura de cesti de cafea si ziua, cu proprietătile uimitoare si sanatoase ale semintelor de cânepă, obtinand un gust mai inconfundabil si aroma italiana a amestecului de cafea premium lent prăjită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *