Acest articol apartine categoriei: Competitii externe si a fost scris in 20 May 2013

20130520-182435.jpg

In aceste momente, Laurentiu Stefan, campionul barista al Romaniei e pe undeva deasupra unui ocean, zburand deja de prea multe ore, pentru a ajunge in Melbourne, Australia.
Zilele trecute l-am vizitat la Scoala de Barista din cadrul SCAE Romania unde era pe finalul unei sesiuni de training a altor oameni pasionati de cafea. Am vorbit, am curatat o rasnita Mahlkoenig K30 si am baut din cafeaua cu care o sa participe la concurs. In tot acest timp nu am observat vreo schimbare in limbaj sau comportament fata de Laurentiul pe care il stiu. Omul este atat de zen incat imi dubleaza emotiile pe care le am pentru el. Si sunt sigur ca asa o sa ramana pe tot parcursul competitiei. Cred ca cel mai greu o sa ii fie cu acomodarea la noul fus orar, dar dupa 20 de ore de zbor nimic nu mai pare asa greu.
Daca ma intrebi de dulciurile preferate, pe primul loc o sa fie intotdeauna un cozonac bine facut. Cu stafide, ciocolata, nuci si rahat. Asa ca ce mai pot spune despre o cafea ce mi-a aruncat in gura fix gustul de cozonac? 🙂
Campionatul Mondial de Barista din Melbourne o sa imi aminteasca de noptile pierdute in fata televizorului cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal din America. Si cum atunci am fost aproape de neoprit, de ce nu am fi si acum?
Transmisiunile LIVE de la World Barista Championship din Melbourne, Australia le gasiti aici: http://new.livestream.com/wbc2013

2 thoughts on “Campionatul Mondial de Barista 2013”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *