Acest articol apartine categoriei: Stiri si a fost scris in 29 July 2012

Cei ce urmaresc competitiile de barista, il cunosc pe Colin Harmon. Pentru cine nu a auzit de el, este campionul Irlandei la WBC in anii 2009, 2010 si 2012. Este unul din promotorii cafelei de calitate in asociere cu un serviciu ireprosabil si cu o legatura intre barista si client. Anul acesta s-a clasat pe locul 3. Prestatia lui o puteti urmari in continuare:

Ce legatura are Colin Harmon cu cafeaua din Bolivia, in special cu cea Machacamarca? In primul sau an de WBC, Machacamarca a fost cafeaua aleasa pentru competitie. De atunci, Has Bean, celebrul magazin online din Marea Britanie (si printre putinele ce livreaza in Romania) a fost furnizorul global al acestei cafele. Daca sunteti interesati de prestatia din 2009, urmariti filmul de mai jos:

Stephen Leighton, unul din cei mai cunoscuti oameni din industria cafelei din lume, este intr-o calatorie in tarile de origine de unde se aprovizioneaza cu cafea verde. Surpriza a venit atunci cand, ajuns in Bolivia, a fost anuntat ca proprietarul fermei ce producea cafeaua, a fost arestat pentru productie de droguri. Faza e urmatoarea: in Bolivia, este legal sa cresti planta de coca. Din aceasta planta poti sa faci ceai sau poti sa faci cocaina. Se pare ca respectivul a ales optiunea 2. Asta nu ar fi fost nimic, daca un consiliu local nu ar fi decis ca ce este in ferma respectiva le apartine si au facut ce stie un om fara prea multa carte si educatie: au devastat si furat tot ce se putea. Plus o arondare a dreptului de proprietate asupra pamantului. Steve povesteste (cu umor) cum s-au desfasurat ostilitatile, plus o cerere catre clienti:

Acestea fiind spuse, ma consider norocos ca am putut comanda si consuma Machacamarca din acest an, pentru ca sansele ca in urmatorii 2-3 ani sa mai fie disponibila sunt foarte mici.

3 thoughts on “Cafeaua din Bolivia, Machacamarca, nu mai exista!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *