Anul trecut am inceput o serie de articole ce urmareau sa prezinte piata cafelei proaspat prajite in 5 orase din Romania, cele mai dezvoltate pe acest segment. Pentru a avea o imagine completa asupra “unde eram” si “unde am ajuns”, va invit sa le (re)cititi: Bucuresti, Iasi, Constanta, Cluj-Napoca, Brasov (se vor deschide in ferestre separate la click) si sa trageti singuri concluziile.

 

Cafea proaspat prajita in Brasov in 2017 – Mugur Tureschi | Croitoria de cafea & Nola

Salut!
Inceputul de an la Brasov aduce noi aparitii de cafenele in orasul de sub Tâmpa.
Astfel Starbucks a deschis o unitate fix in Piata Sfatului. Mai jos de ei, pe str. Republicii este o Donuterie care găzduiește un La Marzocco Linea Mini.
La adresa la care am aflat de pe acest blog că se va deschide Drinkiss este un bloc de birouri in care parterul se reamenajează în restaurant și, probabil, o cafenea.
Vis-a-vis de acest imobil, cumva în diagonală, s-a deschis astă-toamnă un 5togo.
Chiar de curând pe cealaltă parte de Teatrul Dramatic, lângă covrigărie, operatorul local Velo Coffee a deschis o cafenea propunând același brand, Segafredo.
Veteranii de la Cafeteca au mai deschis un punct de lucru în Coresi Business Park anul trecut, loc în care propun și sandwich-uri, deservind un parc de birouri de pe fost platformă industrială Tractoru.
Umblă zvonul că pe str. Hirscher se va deschide în martie-aprilie o mică cafenea în propietatea unui barista care a lucrat la București, exprimându-și dorința să își prăjească boabele on-site dar până se va întâmpla asta va aduce boabe de la Constanta si de la Croitoria de Cafea.
De asemenea, un amic american al Croitoriei de cafea care locuiește de ceva timp în Brașov și-a exprimat intenția să se apuce de prăjit cafea și să o prepare apoi într-un brew-bar, probabil pe str. Lungă, nu departe de centrul orașului.
În Croitorie am achiziționat, recondiționat, adăugat PID și pus de astă-toamnă o piesă din istoria espressoarelor, un Kees van der Westen Mistral 2-62/1999.
La Croitorie și Nola am terminat anul cu bine având pe râșnițe o primă recoltă de specialitate S795 washed a cooperativei Chin Litäi din Myanmar de la care vom importa varietals diferite și procesate în alte moduri în luna mai 2018.
Asteptăm livrarea de cafea comandată în urmă cu o săptămână care conține și un sac de robusta “R” certified, recolată 2017 de la Sethurman Estate, India, procesată natural pulped “mandarin” de care sunt foarte curios.
Restul locatiilor unde puteti consuma cafea proaspat prajita in Brasov le puteti gasi in articolul precedent.

Articolul Cafea proaspat prajita in Brasov 2017 se doreste a fi un prim pas in prezentarea coffee shop-urilor, cafenelelor sau altor locatii din Brasov ce folosesc cafea proaspat prajita sau cafea de specialitate. De aceea, daca mai aveti si alte sugestii, sau completari, va rog sa le lasati in comentarii, dupa ce v-ati asigurat ca nu au fost mentionate in articolele precedente.

Acest articol face parte din retrospectiva anului 2017. Celelalte articole disponibile sunt:
Cafea proaspat prajita in Timisoara 2017
Cafea Proaspat prajita in Iasi 2017
Cafea proaspat prajita in Constanta 2017
Cafea proaspat prajita in Cluj Napoca 2017
Cafea proaspat prajita in Brasov 2017
Cafea proaspat prajita in Bucuresti 2017

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *