colonna-capsules-blue-bottle-groundCiudata intrebare atunci cand este discutata pe un site ce promoveaza cafeaua proaspat prajita, macinata si servita, nu??!?
Saptamana viitoare se lanseaza, mai mult sau mai putin global, doua produse ce sunt exact ca in titlu: Blue Bottle Perfectly Ground si Colonna Capsules.
Produsul celor de la Blue Bottle o sa ajunga prin Europa doar cu ajutorul prietenilor. Desi, plicurile alea cu cafea, pot fi bagate in plicuri de documente si trimise ca o scrisoare simpla, iar costurile de transport ar fi foarte mici. Vom vedea strategia mogulilor.
Capsulele lui Colonna sunt oarecum mai usor de transportat dar cu o mica limitare a celor ce se pot “bucura” de ele. Asta pentru ca folosesc sistemul Nespresso, iar aparatele alea nu sunt prezente in chiar toate bucatariile. Imi vine greu sa cred ca vor fi pasionati de cafea care vor cumpara un astfel de aparat doar pentru a se putea “bucura” de capsulele alea.

Partial inteleg aceste produse. Ele nu vor fi niciodata preferatele celor ce cauta extractia perfecta. Nu. Desi probabil ca de curiozitate, si acestia le vor cumpara. Dar targetul sunt cei ce sunt dispusi sa plateasca un pic mai mult pentru o eventuala cresterii a calitatii in ceasca. Si daca acea calitate nu o sa fie regasita? Daca in loc de a prepara plicul cu cafea de la Blue Bottle la french press, cineva face un V60? Daca capsula lui Colonna va fi bagata intr-un aparat ce nu a “vazut” o curatare in toata viata lui? Vinovatii nu vor fi niciodata ei, consumatorii (sau aparatele din dotare). Ci cafeaua aia proaspat prajita si impachetata miraculos in niste ambalaje ce in teorie mentin caracteristicile cafelei, intacte. Si apoi se vor intreba daca intr-adevar merita sa plateasca in plus, pentru ca e clar ca ‘ceva nu merge’.
Pasul facut de Blue Bottle este curajos. Imi este teama insa ca de la pachete de cateva zeci de grame vor ajunge foarte rapid la pungi de 100-200 grame. Pentru ca sta in firea americanului (si nu numai) sa vrea mai mult. Si atunci vor fi pusi pe acelasi raft cu Folgers sau Maxwell [:)] House, in pungile lor frumoase cu sticluta albastra, dar care vor costa de 3-4 ori mai mult decat clasicele americane. Si parca in acest tablou, succesul nu mi se mai pare asa garantat.
Cititi asta: “We source coffees that excite the senses, expertly roast them, and capture them in our capsules to deliver you the perfect cup of speciality coffee at home.” – Colonna Coffee. Apoi asta: “Doar cele mai bune boabe sunt alese uscate, la soare, fermentate și decojite înainte de a ajunge în cana ta, toate acestea pentru a crea o operă de artă. Pe parcursul procesului de prăjire se eliberează aroma cafelei. Boabele sunt prăjite la temperaturi adecvate tipului de cafea din care vor face parte. De asemenea, avem grijă deosebită și pe parcursul măcinării boabelor prăjite. Mulțumită gamei delicioase de boabe de calitate, prăjite și măcinate, din capsulele noastre, poți cu adevărat să simți efortul în plus – și atunci când iubești cafeaua la fel de mult ca noi, chiar merită să faci un efort!” – Dolce Gusto. Sa mai comentez? Da, au si capsulele astea locul lor. Mai ales ca in America, aproape o treime din populatie are acasa un aparat ce foloseste un sistem din acesta. Doar ca in state, Nespresso nu are atata piata, iar in Europa, cei ce folosesc Nespresso il vor pe afise pe George Clooney nicidecum pe Maxwell Colonna si cumpara in consecinta.
Mai vorbim dupa ce le voi testa.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *