Acest articol apartine categoriei: Competitii interne si a fost scris in 25 October 2017

Dupa cum sigur ati fost anuntati prin mailurile primite de la SCA si SCA Romania, pe data de 3 octombrie a fost pornita procedura pentru alegerea noului comitet national al SCA Romania. In acel prim mesaj, exista un timeline, il vedeti in fotografia alaturata. Candidatii incep sa se inscrie, totul pare in ordine. Pe data de 18 octombrie, nu se intampla nimic. Nici in 19 octombrie. Din acest moment lucrurile nu mai pareau asa ordonate. Pana la urma, in seara zilei de 20 octombrie, vine si mailul oficial ca votarea a inceput.
Cu doua schimbari in ‘program’, asa cum se poate observa din imaginea alaturata: data de incepere a fost schimbata in 2 (!!!) octombrie iar data de vot, amanata cu doua zile. M-am gandit ca poate au fost multe inscrieri, deci si verificari si ca s-au asigurat ca totul este in regula in momentul ‘deschiderii’ urnelor.
Aveam de gand sa scriu un articol in care sa expun pe larg motivele pentru care candidez pentru postul de coordonator national si sa ii rog si pe ceilalti candidati, pentru toate posturile, sa faca acelasi lucru, in ideea de a expune membrilor cu drept de vot, optiunile disponibile. Din pacate, lucrurile nu au decurs asa cum ma asteptam iar aceste articole nu au mai fost scrise.
In prima faza, doi candidati, Delia Avram si Vlad Udrea, nu apareau ca posibile optiuni in formularul de vot. La solicitarea acestora, li s-a transmis ca nu au raspuns afirmativ la mailul de confirmare. Delia Avram nu numai ca a confirmat ca doreste sa candideze, dar a avut un schimb mai lung de mailuri in care a fost invocat ca problematic un membership number de companie, desi pentru un alt candidat, acel numar nu a reprezentat o problema. Dupa doua vizite in data de 21 octombrie la standul SCA din cadrul HOST 2017, in care am discutat cu 4 reprezentanti, inclusiv Jackie Malone (comunity managerul SCA), am fost asigurat ca se vor rezolva cele doua probleme. Au mai trecut doua zile, iar luni Delia aparea in formularul de vot. Dupa cateva ore de asteptare, in ideea ca poate nu e tocmai usor sa updatezi un fisier-si vazand ca Vlad Udrea nu este adaugat, am fost din nou la standul SCA. Jackie in persoana mi-a spus ca a primit mailurile de la Vlad, dar din nu stie ce motive, nu le gaseste si ma roaga sa il rog sa le retrimita ca sa le rezolve pe loc, mai ales ca prezent era si o persoana care putea face updatarea pe loc. Ca sa intelegeti, dupa confirmari ca doreste sa candideze, dupa mailuri trimise la toate adresele disponibile pe site-ul SCA, dupa vizitele mele acolo pentru a semnala problemele, dupa ce mi s-a confirmat ca au fost vazute acele mailuri, mai era nevoie de inca un mail de la Vlad care sa ii confirme ca vrea sa candideze.
Vlad se conformeaza si trimite din nou mailurile. Si asteptam. Vine si ziua de marti si nimic nu se schimba. Era ultima zi de expozitie, nu mai era nimeni de gasit la standul de prezentare. La telefonul de pe cartea de vizita, Jackie nu raspunde. Sunand la birourile din Londra, aflam ca ei nu pot face nimic in acest sens si suntem redirectionati catre aceeasi persoana. Mai asteptam, in ideea ca poate va ajunge la birou si marti se rezolva. Dar marti nu se rezolva. Din nou mailuri si telefoane. Nimic. Vine si ziua de astazi cand o alta persoana de la birourile din Londra imi spune sa retrimitem mailurile ca acum sunt vazute de mai multe persoane si poate cineva ne poate ajuta. Evident, Vlad se conformeaza si dupa 1 ora, apare ca si candidat in lista de vot.
Unul din subiectele discutiilor cu Jackie a fost ca in momentul cand cei doi vor aparea ca optiuni, procedura de vot sa se reia, cu prelungirea (daca este nevoie) a perioadei. Mi s-a spus ca acest lucru nu este posibil, chiar daca nu este corect fata de ‘ultimii sositi’, dar ca ar putea sa fie retrimis un mail catre toti membrii cu drept de vot, sa li se comunice ca listele au fost updatate si ca pot (re)vota noii candidati. Mai are rost sa spun ca acel mail nu a fost trimis?
Si acum un mesaj catre membrii SCA Romania: daca ati citit textul de prezentare (il gasiti apasand pe acest text) spuneam ca doresc sa ma ghidez dupa trei principii: transparenta, colaborare si evolutie. Ceea ce s-a intamplat in ultimele 6 zile, numai transparenta nu a fost. A fost o completa ignorare a membrilor, a problemelor si a solutiilor. A fost o amanare cu zambetul pe buze pentru ca starea de fapt sa continue. A existat si o colaborare (din parte unora de a face ceea ce trebuie) iar din partea cealalta de a mentine o situatie convenabila. Evolutia nu poate exista, atunci cand oameni tineri cu dorinta de a schimba lucrurile si de a aduce un suflu proaspat acestei asociatii, sunt marginalizati si sicanati si incercati a fi redusi la tacere prin comportamentele descrise mai sus.
Daca veti considera ca ceva trebuie sa se schimbe, va rog reluati (sau incepeti-daca ati asteptat pana acum) procedura de vot, alegeti persoanele pe care le considerati potrivite si haideti sa facem din comunitatea aceasta, o COMUNITATE!
PS: exista o zona de comentarii in care puteti specifica faptul ca doriti updatarea si/sau modificarea votului precedent (solutie valabila oferita de catre Jackie Malone-community managerul SCA)

One thought on “Avem alegeri la SCA Romania. Sigur avem?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *